“Mentalna higijena –psihološko blagostanje” – Tribina za žene u Bijelom Polju

1Kako je najavljeno, u organizaciji udruženja žena Sejjida, u petak, 30.10.2015.godine upriličena je tribina za žene pod nazivom “Mentalna higijena –psiholosko blagostanje”. Gošća ove tribine je zaista posebna i uspjesna mlada intelektualka, doktor psihologije i psihoterpeut Selvira Draganović, prof. na Internacionalnom Univerzitetu u Sarajevu.
Obzirom da je ovog mjeseca je i Svjetski dan mentalnog zdravlja, pa neka to bude povod da razmislimo šta nas zapravo odmara, koja aktivnost nas relaksira i kako da ponovo akumuliramo izgubljenu energiju. “Veoma je bitno da pronađete svoj način za opuštanje u danu užurbanog tempa i pritisaka, jer vaš organizam ima svoje granice, a vi ste ti koji možete da utičete da se tim granicama ne približavate. Na taj način će te doprinijeti očuvanju vašeg fizičkog i mentalnog zdravlja”, istakla je dr. Draganović. U tim tonovima za dobrobit zdravog pojedinca I zajednice Sejjida je organizovala i večerašnju tribinu.
Narednog dana, u prostorijama Islamskog centra Rasovo u sklopu iste teme organizovana je radionica za mlade žene, aktivistice udruženja, studentice i srednjoškolke na kojoj su iskustvom i edukativnim vještinama imale priliku da se okoriste iskustvima eminentne gošće.IMG_1865

2 3 5 6 7 8 9 10

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.