MEKTEBIJADA U ROŽAJAMA

Odbor Islamske zajednice Rožaje je danas, 10. 05. 2015. godine u sali Sportskog centra u Rožajama organizirao “MEKTEBIJADU” za polaznike mekteba sa teritorije naše Opštine.
Na mektebijadi se odazvala većina mekteba koji su ove godine organizirani u našoj Opštini. Na ovogodišnjoj mektebijadi je prisustvovalo oko tri stotine mekteblija, od kojih je dobar dio njih uzeo učešće u takmičarskom dijelu. Cijelo druženje je prošlo u njaboljem raspoloženju i sportskom duhu i vjerničkoj, onako kako se uči u mektebu, raspoloženju. Za učesnike ali i navijače obezbijeđen je doručak, a za učesnike i pobjednike simbolične nagrade i certifikati.
Ovogodišnjoj mektebijadi je prisustvoao pored imama iz našeg grada i direktor medrese “Mehmed Fatih” prof. Rahman ef. Kačar, koji je i formalno otvorio ovu sportsku manifestaciju. Direktor je poselamio sve mekteblije, poželeo uspjeh u takmičenju, ali i kazao nekoliko riječi o značaju sporta i takmičarskog duha za vjernike. Ashabi i prve generacije su se takmičili u dobru, tako da je to put koji i mi trebamo slijediti. Direktor je predstavio, u najkraćem, našim mekteblijama i medresu “Mehmed Fatih”, te ih pozvao da ako baštine takmičarski duh, a posebnu takmičenje u dobru, da upišu medresu.
Na ovogodišnjoj mektebijadi učešće su uzeli sljedeći mektebi: mekteb Centralne džamije, mekteb Kučanske džamije, mekteb Ibarčanske džamije, mekteb Suhopoljske džamije, mekteb džamije na Bandžovom brdu, mekteb Sakove džamije, mekteb iz Koljena, mekteb iz Biševa, mekteb iz Donje i Gornje Lovnice, očekivan je bio još mekteb iz Baća, Balotića i Zeleni.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.