Manifestacija u Rožajama “Poslanik, a.s., živi u srcima našim”

25. 12. 2015. godine, u povodu mjeseca rebiul-evvela, mjeseca Poslanika Muhameda, a.s., Medžlis Islamske zajednice Rožaje u saradnji sa medresom “Mehmed Fatih”, realizirao je svečanost u Velikoj sali Centra za kulturu u Rožajama.

imagePrelijepu atmosferu u ovim hladnim decembarskim noćima uljepšali su učenici medrese “Mehmed Fatih” izvođenjem ilahija i kasida. Odlomak iz mevludi-šerifa proučio je Ahmedin ef. Dervišević iz Novog Pazara. Ispred organizatora skup je poselamio glavni imam MIZ-e Rožaje, Rejhan ef Hot.
O Poslaniku, a.s., i njegovim moralnim i etičkim karakteristikama, o njegovoj ljepoti estetskoj i duhovnoj govorio je specijalni musafir večeri mr Muhamed ef. Demirović, također iz Novog Pazara.image
Voditelj i moderator večeri bio je Sanel ef. Škrijelj. A uvodne odlomke iz Časnog Kur'ana proučio je učenik treće godine medrese “Mehmed Fatih”, Senad Maksuti.
Možda je u nekim trenucima našim tijelima bilo hladno, ali naša srca i duše su bile ogrejane, ljepotom i toplinom Poslanika, a.s., koji i nakon skoro petnaest stoljeća plijeni i okuplja ljude u ljubavi prema njemu.
Ovo večer je bio skromni pokazatelj naše ljubavi prema Najodabranijem biću, neka su na njega vječni salavati i selami.imageimageimageimage

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.