Manifestacija „Mjesec rođenja Poslanika a.s.“ u Plavu

U nedjelju, 26.04.2015. godine u velikoj sali Centra za kulturu u Plavu u organizaciji Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori održana je sada već tradicionalna manifestacija “Veče ilahija i kasida”.
Pred prepunom salom program je otvorio učenjem Kur'ana Časnog Senad Maksuti, učenik drugog razreda medrese „Mehmed Fatih“.
Sinan ef. Latić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Plav je u ime domaćina poselamio skup i izrazio zadovoljstvo i sreću što možemo ugostiti ponos muslimana Crne Gore, učenike i učenice medrese „Mehmed Fatih“.
Skupu se obratio i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić. On je podsjetio da je 22. april 2009. godine proglašen Danom planete Zemlje. Prema većini islamskih učenjaka poslanik Muhammed, a. s., rođen je upravo na taj dan prije 14 vijekova. On je milost svim svjetovima, on je milost planeti Zemlji. I iako im to nije bila namjera, UN je za Dan planete Zemlje izabrala dan u kojem se rodio poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem.

U nastavku programa prisutnima je selame kolektiva Medrese prenio prof. Sadmir Hadžijić i pozvao roditelje da upišu djecu u ovu školu.
Cijeli program je pratila fascinantna izvedba ilahija hora medrese „Mehmed Fatih“.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.