PISMO PODRŠKE MUFTIJE KOSOVA – LETRA E MBËSHTETJES SË MUFTISË SË KOSOVËS

Islamska zajednica u Crnoj Gori
Reis Rifat efendija Fejzic

Dozvolite mi u ime Islamske zajednice Kosova i svoje lično ime da izrazim osjećaje solidarnosti i našu podršku vama, insituciji na čijem ste čelu i svim muslimanima u Crnoj Gori, nakon fizičkih i verbalnih napada na vjernike i vjerske objekte posljednjih dana u Crnoj Gori.

Ovom prilikom iskazujemo naše duboko neslaganje i osuđujemo jezik mržnje iskazan putem grafita ispisanih po zidovina vjerskih objekata i fizičkog nasrtaja na muslimanske vjernike, kao i njihovih vjerskih objekata.

Mi smo sami bili žrtve jezika mržnje i uvreda na nacionalnoj i vjerskoj osnovi koje su nas odvele u krvavi rat i oružani sukob, zato smo i svjesniji rizika do kojeg može dovesti jezik mržnje i linč na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Apsolutno smo uvjereni da će država Crna Gora i ovaj put pokazati mudrost i viziju u prevazilaženju ove teške situacije, da bi time dokazala da je država svih građana bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost. Isto tako imamo puno povjerenje u vaš vizionarski lideršip (vođstvo) i instituciju IZ u CG kojom vi upravljate da ćete sa strpljenjem i mudrošću uspješno prevazići ovaj teški izazov.

Ostajemo u nadi da će se ova situacija, uz Božiju pomoć, završiti pozitivno vašom predanošću i dobrom voljom miroljubivih ljudi.

S poštovanjem,
Muftija Naim efendija Ternava

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.