Izvinjenje firme Security Guard Montenegro Islamskoj zajednici zbog pogrešne procjene

Security Guard Montenegro
Security Guard Montenegro

Podgorica – Crnogorska kompanija za obezbeđenje Security Guard Montenegro izvinila se juče Islamskoj zajednici u Crnoj Gori kao i gospođi V.M. zato što je njen radnik obezbeđenja zabranio ženi sa maramom ulazak u prostorije Hipotekarne banke u Bijelom Polju.

Kompanija Security Guard Montenegro saopštila je da je njen radnik zabranio jednoj ženi ulazak u Hipotekarnu banku “zbog pogrešne bezbjednosne procjene”, ali da je vlasnik kompanije kasnije telefonirao porodici i izvinio se zbog takvog postupka.

– Izvinjavam se Islamskoj zajednici u Crnoj Gori. Pozvao sam porodicu V. M. i izvinio se zbog pogrešne procjene radnika obezbjeđenja – izjavio je povodom ovog incidenta vlasnik SGM, Marjan Marjanović.

On posebno naglašava da je do neprijatne situacije došlo greškom, zbog pojačanih mjera bezbjednosti, koje predviđaju povećanu opreznost radnika obezbeđenja kada su u pitanju osobe kojima je zbog nošenja kapa, marama ili drugih odjevnih predmeta, zaklonjeno lice.

– Takve mjere donijete su nedavno u saradnji sa crnogorskom policijom zbog ucestalih pljački banaka. Naš radnik je bio krajnje ljubazan, ali je napravio pogrešnu procjenu kada je vidio maramu – pojasnio je Marjanović.

Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda pozivala je kompaniju “Security Guard Montenegro” da u budućem radu postupa u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i da se uzdrži od radnji koje predstavljaju diskriminaciju građana po bilo kom osnovu. Iz kancelarije zaštitnika ljudskih prava i sloboda je saopšteno da ta institucija naglašava važnost poštovanja ljudskih i manjinskih prava svih građana Crne Gore.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.