Ispraćaj direktora TIKA-e dr. Gokcen Kalkana u Medresi u Podgorici

Ispraćaj direktora TIKA-e dr. Gokcen Kalkana u Medresi
Ispraćaj direktora TIKA-e dr. Gokcen Kalkana u Medresi

Podgorica – U petak, 24. decembra 2010. godine, u Medresi u Podgorici upriličena je svečana večera povodom ispraćaja direktora turske Agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) dr. Gokcen Kalkana, koji završava svoj trogodišnji mandat u Crnoj Gori. Na večeri su pored reisa Rifata Fejzića bili prisutni i predstavnici ambasade Turske u Crnoj Gori, predstavnici TIKA-e, profesori Medrese, kao i brojni imami.

Dr. Kalkan je svojim nesebičnim zalaganjem i angažmanom pomogao Mešihat da ustane na noge koje mu odgovaraju. U mnogim Odborima IZ-e realizovao je niz projekata. A njegova glavna zasluga je svakako dovršetak Medrese u Podgorici, koja za nas muslimane predstavlja zaštitni bedem od brojnih nesigurnosti, predrasuda i padanja u istoriju zaborava. Gospodin Kalkan je znao šta hoće, pa je sve započeto uspješno završio. Važno mjesto u diplomatiji, posebno prema muslimanskom stanovništvu, obezbijedila mu je Bogom darovana mudrost, oštroumnost i solidarnost.

TIKA se upisala u listu najvećih vakifa u Crnoj Gori, zahvaljujući svojoj darežljivosti, velikodušnosti i gajenjem osjećanja prema nama i turskim zaostavštinama, prije svega njenog direktora i svih upošljenika u spomenutoj organizaciji. Za uspostavljanje tako uspješne saradnje je najzaslužniji naš uvaženi reis Rifat ef. Fejzić, koji je zajedno sa svim profesorima Medrese i brojnim imamima želio da se na ovakav način zahvali direktoru Tike i cijeloj Turskoj što su im pomogli kad im je bilo najpotrebnije.

Reis Fejzić se u svom uvodnom govoru zahvalio gospodinu Kalkanu za sve što je uradio za islam i muslimane u Crnoj Gori i izrazio željenje zbog njegovog odlaska. Uložio je velike napore u dosadašnjem finansijskom funkcionisanju Medrese, te se nadamo da će njegov zamjenik nastaviti istim putem, kako bi Medresa u vremenu teške ekonomske krize nastavila put trasiran ka boljitku i uspjehu. Reis Fejzić mu je poželio sreću u budućem životu i radu i još veći napredak u njegovoj karijeri.

Nakon reisovog obraćanja, skupu se obratio i gospodin Kalkan, koji je između ostalog rekao da je TIKA u protekle tri godine realizovala lepezu projekata i naglasio da je dovršetak Medrese u Podgorici kruna njihovih dosadašnjih ulaganja i akvtivnosti u Crnoj Gori. Moramo napomenuti da se TIKA nije fokusirala samo na izgradnju vjerskih objekata, već da je realizovala niz društveno-koristnih projekata, naglasio je Kalkan.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.