Islamsko obdanište u Ulcinju otvoreno; reis Fejzić u zvaničnoj posjeti predsjedniku opštine Ulcinj

IMG-20140323-WA000Ulcinj, 13. marta – U ulcinjskom naselju Vrhpazar svečano je otvoren islamski dječji vrtić koji će moći da primi četerdesetak mališana. Obraćajući se okupljenim roditeljima i građanima reis Rifat ef. Fejzić je naglasio značaj obrazovnih institucija i islamskih institucija uopšte za opstanak i razvoj jednog naroda. Podsjetio je na krizna vremena kada su sve institucije zakazale da su jedino džamije bile mjesto okupljanja i organizovanog opstanka muslimana.

IMG-20140323-WA001Prisutne je selamio i glavni imam Ali ef. Bardhi, koji se osvrnuo na brojne aktivnosti ulcinjskog odbora i najavio nastavak te dinamike. Nakon toga polaznici vrtića su izveli dobro pripremljen program na veliko zadovoljstvo svih prisutnih.
Dječji vrtić je smješten na prizemlju privatne kuće na nešto više od 100 m2, a djeca koja će boraviti u njemu imaće i dnevni obrok. Projekat je finansiran donacijama ulcinjskih vjernika.

Ul1Reis razgovarao sa novoizabranim predsjednikom opštine Ulcinj

U okviru radne posjete Islamskoj zajednici Ulcinja, reis Rifat ef. Fejzić sastao se sa novoizabranim predsjednikom opštine Ulcinj, Fatmirom Đekom. Reis je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa opštinom Ulcinj i iskazao spremnost da se ona nastavi i intenzivira. Dogovoreno je da se na sledećoj sjednici skupštine opštine ženska medresa u Ulcinjskom polju oslobodi od plaćanja komunalija.
Ul12Predsjednik Fatmir Đeka je izrazio spremnost za rješavanje svih potreba islamske zajednice u budućnosti, a posebno za stvaranje preduslova za izgradnju džamija u Štoju i Ulcinjskom polju.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.