Iftar u restoranu medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici

iftar u medresi1Podgorica – U restoranu  medrese “Mehmed Fatih” priređen je iftar za 250 postača. Ovaj ifatr organizovan je pod pokrovireljstvom “Zekat fondacije” iz Amerike. Na iftaru su bili prisutni amabsadori Republike Turske Mehmet Niyazi Tanilir i BiH Izmir Talić, potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić, predsjednik Opštine Plav Orhan Šahmanović, pomoćnik ministra vanjskih poslova Damir Grbović, predstavnici Zekat fondacije Ozcan Yeniay i Mehmed Fočić, predstavnik Diyaneta Tevfik Yucesoy te predstavnici Islamske zajednice i rukovodstvo medrese.

Prisutnima se obratio direktor medrese Rahman ef. Kačar koji je izrazio zahvalnost Zekat Fondaciji što su izdvojili svoje vrijeme i materijalna sredstva za ovaj iftar, čiji je cilj jačanje zajedništva džemata i povećanje bratske brige jednih prema drugima. Takođe se zahvalio dr. Nedžadu Dreševiću koji je bio posrednik kod Zekat fondacije da se ovaj iftar priredi u medresi.

U ime Zekat fondacije obratio se Mehmed Fočić koji je istakao važnost činjenja hizmeta za dini – islam te da svi možemo činiti hizmet onoliko koliko smo kadri, da se to ondnosi na svakog muslimana od malodobnog djeteta do stare nane.
On je pohvalio rukovodstvo Islamske zajednice na spremnosti da čine hizmet svojoj vjeri i svom narodu. iftar u medresi2

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.