Iftar u Plavu sa reisom Rifat ef. Fejzićem

IMG-20150714-WA009U organizaciji Islamske zajednice u Crnoj Gori danas je u Plavu priređen iftar kojem je prisustvovalo 170 džematlija.
Iftaru je prisustvovao vrhovni poglavar muslimana Crne Gore Reis Rifat ef. Fejzić u pratnji direktora Fondacije Zekat Sadmira ef. Hadžijića i člana Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Emira Dacića.
Iftaru su prisustvovali pored predsjednika medžlisa Šeka Šabovića i imama i gradonačelnik Opštine Plav hadži Orhan Šahmanović, predsjednik SO Plav Izet Hadžimušović, direktor SMŠ Bećo Bašić Rifat Balijić i drugi istaknuti predstavnici društvenog života naše opštine.
Na kraju iftara dovu je proučio Muhamed ef. Cecunjanin.
Gl. imam Medžlisa se zahvalio musafirima na izdvojenom vremenu i trudu da u ovoj odabranoj 27 noći mjeseca ramazana zijarete naš medžlis i počaste postače divnim iftarom.
Potom se skupu obratio i prvi čovjek Islamske zajednice u Crnoj Gori.
Reis Fejzić se između ostalog zahvalio na podršci u ovom hajr projektu organizaciji Rahmah al-Alamiyyah uz čiju podršku je Islamska zajednica realizirala neke od najznačajnijih projekata u našoj zemlji.
Nakon iftara Reis je se saradnicima posjetio Staru džamiju u kojoj su najmlađi džematlije održali prigodan program povodom Mubarek noći Lejletul-Kadra.
Na kraju programa Reis Rifat ef. Fejzić se obratio prisutnima vazi-nasihatom nakon čega se pristupilo klanjaju teravih namaza.IMG-20150714-WA004

IMG-20150714-WA010IMG-20150714-WA006

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.