Iftar u džematu Radetina

radetina1Rožaje – Večeras je u džematu Radetina – Odbor Islamske zajednice Rožaje upriličen iftaar za oko 300 džematlija. Iftaru je prisustvovao značajan broj ljudi iz javnog života Rožaja među kojima i potpredsjednik Vlade gosp. Rafet Husović sa svojom delegacijom . Sve prisutne je poselamio i poželio dobrodošlicu džematski imam Muamer ef. Šutković zahvalivši se na odzivu prisutnima i posebno reisu Islamske zajednice Rifatu ef. Fejziću , koga je pozvao da se prisutnima obrati.

Reis se zahvalio na pozivu i izrazio zadovoljstvo prisustvom velikog broja ljudi, upućujući poruke kaderske noći.
Posebno se zahvalio donatorh ovog iftara gospodinu Hajrudinu Lediniću koji se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj, rekavši da je on primjer kako se brine za svoj narod , zavičaj i institucije. Hajrudin uvijek pomaže svaku hairlj akciju i nikada ne zaboravi instituciju Islamske zajednice , koju svestrano podržava.
“Stoga mi dozvolite da mu uručima jednu zahvalnicu kao znak naše male pažnje prema njemu,” rekao je reis Fejzić . radetina2
Jemek – dovu je proučio rožajski glavni imam Rejhan ef. Hot.  Druženje se nastavilo klanjanjem teravije namaza u pomenutoj džematskoj džamiji.

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.