I u Bijelom Polju svečano obilježena noć Lejletul-kadra

Enis ef. Burdžović
Enis ef. Burdžović

Bijelo Polje – Sinoć je u velikoj sali bjelopoljskog Centra za kulturu organizovana svečana akademija povodom Lejletul-kadra. U harmoničnom, savršenom redu, hor Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje, kojeg je za ovu svečanost priprema Asmir ef. Ćatović, nastupio je izvođenjem novih, rijetko slušanih ilahija, koje su dušama prepune sale gledalaca značile pravi duhovni užitak.

Nakon toga, u svojstvu domaćina svečanosti, prisutnima se obratio glavni imam Odbora IZ-e Bijelo Polje, Enis ef. Burdžović.

On  je najprije poselamio prisutne, te govorio o vrijednosti noći Kadra, prenoseći apel Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, da se muslimani, osobito omladina, ne trebaju odazvati bajramskim veseljima gdje se služi alkohol i koja obično rezultiraju neredima i problemima. „Ne prodajte svoj Ahiret za tuđ Dunjaluk,“ poručio je Burdžović.

Akademija je okončana nakon izvođenja još nekoliko ilahija, te odjavom u formi dove,  nakoon koje je uslijedila briljantno ukomponovana ilahija sa porukom dove.