ZAVRŠENA TRODNEVNA POSJETA DELEGACIJE RIJASETA IZ BiH

HUTBOM ZAMJENIKA REISU-L-ULEME DR. ENESA LJEVAKOVIĆA U ISLAMSKOM CENTRU U BARU ZAVRŠENA TRODNEVNA POSJETA RIJASETA BiH MUSLIMANIMA CRNE GORE

Delegacija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, koju predvodi zamjenik reisu-l-uleme dr. Enes-ef. Ljevaković, jučer je sa džuma-namazom u Baru završila posjetu bratskoj Islamskoj zajednici u Crnoj Gori kojom je iskazana podrška tamošnjim muslimanima.


Namaz u džamiji Selimiji, Islamskom kulturnom centru Bar, predvodio je dr. Ljevaković. U hutbi je skrenuo pažnju na ulogu čovjeka kao pojedinca i njegovu odgovornost za vlastito stanje i stanje društva u kojem živi.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat-ef. Fejzić je, ispraćajući delegaciju Islamske zajednice u BiH, u svoje ime i u ime svih muslimana u Crnoj Gori zahvalio za posjetu ističući da se radi o veoma značajnom događaju.


Posjetom muslimanima Bara delagacija Rijaseta je završila trodnevnu posjetu Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.
Posjeta kpjja predstavlja podršku muslimanima u Crnoj Gori realizovana je na osnovu zaključka sjednice Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanoj 3. septemba kada je razmatrana postizborna situacija u Crnoj Gori.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.