Herceg Novi: Poboljšati uslove za život pripadnika islamske zajednice

Opština Herceg Novi otvorena je za prijedloge i zajednički rad na poboljšanju uslova za život pripadnika islamske zajednice u tom gradu, kazao je predsjednik Skupštine Opštine Andrija Radman tokom sastanka sa predstavnicima Islamske zajednice, glavnim imamom za Boku i Budvu, Mehom ef. Martinovićem i novim predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice za četiri opštine, Huseinom ef. Hodžićem.

 

Sastanku su prisustvovali i predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović, savjetnica predsjednice Nataša Martić i glavna administratorka, Dobrila Šakotić.

 

“Dosadašnja saradnja bila je kvalitetna i takav odnos će se nastaviti, u skladu sa duhom multikulturalnosti i tolerancije koji se njeguje u Boki”, poručila je Aćimović.

 

Predsjednik Skupštine Andrija Radman istakao je da je Novi predsjednik Medžlisa Islamske zajednice za Boku Kotorsku i Budvu, do skoro imam u Trebinju, a sada u Tivtu, upoznao je rukovodstvo Opštine sa svojim namjerama da doprinese međusobnom povjerenju i toleranciji u regiji.

 

Kako je rekao, očekuje nastavak aktivne komunikacije o svim potrebama islamske zajednice, kako bi sarađujući dolazili do najboljih rješenja. On je kazao da će na tome raditi i kao koordinator za međunacionalne i multikonfesionalne odnose reisa Islamske zajednice, Rifata ef. Fejzića.

 

Glavni imam Meho ef. Martinović zadovoljan je što u lokalnoj upravi prepoznaju da su vjerske zajednice faktor sa kojim treba sarađivati, ocjenjujući da će to pozitivno da utiče na život oko 4.000 vjernika islamske vjeroispovjesti u Boki.

 

Savjetnica predsjednice Nataša Martić podsjetila je da je Islamska zajednica podržala kandidaturu Herceg Novog za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine. S tim u vezi, Martinović je kazao da su prepoznali važnost ovog projekta i izrazio nadu da će Herceg Novi osvojiti prestižnu titulu.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.