Fuad ef. Čekić, novi generalni sekretar Islamske zajednice u Crnoj Gori

Fuad ef. Čekić
Fuad ef. Čekić

Podgorica – Fuad ef. Čekić je rođen u Beranama 21. 04. 1985. Osnovnu školu  „Hajro Šahmanović“, u Plavu završio je 1999.godine, da bi nakon osnovnog obrazovanja upisao „Gazi Husrev-begovu medresu“ u Sarajevu, u kojoj svoje školovanje okončava školske 2003/04.godine.  Nakon toga, upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a naredne 2004/05. vanredno upisuje Fakultet Islamskih nauka isto u Sarajevu.  Studij na Fakultetu islamskih nauka okončava 2009., a na Pravnom tri mjeseca kasnije iste godine. Trenutno je na postdiplomskim studijama Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici, na odsjeku za Građansko-materijalno pravo, i uskoro brani magistarski rad.

Angažovan je kao profesor-predavač u medresi „Mehmed Fatih“ na predmetu fikh (islamsko pravo). Od ponovnog pokretanja revije Elif, angažovan je  za glavnog i odgovornog urednika ovog printanog glasila.

Oženjen je i otac dvoje djece. Živi i radi u Podgorici. Dosadašnjim odgovornim i požrtvovanim angažmanom u Islamskoj zajednici u Crnoj Gori,  uliva povjerenje da je odgovorna uloga generalnog sekretara Islamske zajednice u Crnoj Gori spuštena u prave ruke.

2 komentara na “Fuad ef. Čekić, novi generalni sekretar Islamske zajednice u Crnoj Gori”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.