Džemat iz Njujorka pomogao obnovu džamije u Bijelom Polju

Bošnjački Islamsku kulturni centar iz Njujorka prikupio vrijednu donaciju za rekonstrukciju Gradske džamije u Bijelom Polju.

Nakon inicijative aktivista džemat Bošnjaka u Njujorku prihvatio je poziv da se u okviru svojih mogućnosti odazove i pomogne započetu rekonstrukciju Gradske džamije u Bijelom Polju.

Na čelu sa imamom Mehdijom ef. Demirovićem i predsjednikom džemata Fadilom Šabanovićem započet je akcija prikupljanja sredstava.

U toku akcije posredstvom online konferencije džematlijama i aktivistima se obratio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijelo Polje Enis ef. Burdžović. On je predstavio Medžlis, tekuće aktivnosti kao i konkretan projekat rekonstrukcije, te iskazao zahvalnost rukovodstvu džemata, aktivistima i donatorima na ovoj pomoći koja je došla u pravo vrijeme.

Veličanstveno, Kur'anom opisano svojstvo onih koji drugima daju prednost i ako su i sami u potrebi, rukovodilo je prijatelje i dobrotvore iz Njujorka da i pored potrebe da riješe svoje infrastrukturne potrebe, pomognu džamiju u Bijelom Polju.

Akcija je zaključena sa prikupljenih 13 000 dolara, a donacija je proteklih dana uručena Medžlisu IZ-e Bijelo Polje.

Neka Allah Uzvišeni Bošnjački Islamski centar nagradi, osnaži njihovo jedinstvo i slogu i pomoć im uzvrati nebrojenim blagodatima.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.