Donatorski iftar za izgradnju munare u selu Kukulje

Izgradnja munare u selu Kukulje
Izgradnja munare u selu Kukulje

Bijelo Polje – U selu Kukulje koje pripada džematu Sutivan, sinoć je upriličen donatorski iftar. Cilj iftara kojeg je  organizovao Odbor za izgradnju i munare i dovršetak radova na džamiji, bio je da se obezbijede sredstva za okončanje ove hairli akcije. 

Obzirom da džamija u Kukuljama već poduže funkcioniše bez munare,sa neuređenim haremom i u prilično skromnim uslovima, krenulo se u akciju finaliziranja kompletnog džamijskog harema sa munarom.

Nakon iftara, donatore koji su se odazvali ovoj hairli akciji poselamio je najstariji džematlija ovog sela, predsjednik Odbora za izgradnju Zećir Bećirović. Njegova dugogodišnja želja je bila da se džamija uredi i kruniše munarom. On se prisutnima zahvalio na velikodušnom odzivu.  Prisutne je nakon njega sa tokom izgradnje džamije upoznao koordinator Odbora za izgradnju minareta Rifat Banda. Potom je prof. Amer ef.  Šukurica, predsjednik Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje, govorio o vrijednosti vakufa, te trenutim vakufskim projektima na teritoriji Odbora IZ-e Bijelo Polje. U izgradnji su četiri dzamije, u Kukuljama, Bioči, Nedakusima i Goduši.
Zainteresovani koji zele finansijski  ucestvovati u ovom hairli projektu

Broj ziro racuna Odbora za izgradnju minareta u Kukuljama je 510 – 43680 – 47.