Dogovorena promocija knjige “Veliki imami i vođe islamskog pokreta u savremenom dobu”

 
"Veliki imami i vođe islamskog pokreta u savremenom dobu"
"Veliki imami i vođe islamskog pokreta u savremenom dobu"

Podgorica – Danas je u posjeti Mešihatu Islamske zajednice u Crnoj Gori boravio Salih Čolaković, profesor tefsira u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru i direktor Islamskog kulturnog centra u Mostaru. Razlog posjete je bilo objavljivanje prijevoda poznatog djela “Veliki imami i vođe islamskog pokreta u savremenom dobu” koju je preveo sa arapskog jezika. Prva knjiga “Velikani islamske da've i islamskih pokreta u našem vremenu” je probudila veliko interesovanje ne samo u islamskom svijetu, nego i svim sredinama gdje žive muslimani. Ona je, u stvari, samo početak jednog velikog i ozbiljnog projekta.

Svoja interesantna i dokumentovana izlaganja o poznatim ličnostima iz reda islamske Da've, preporoda i reformi, profesor Abdullah ‘Akil Sulejman el-‘Akil je nastavio objavljivati. Rezultat toga je pojava ove knjige u kojoj autor iznosi svoja sjećanja i biografske podatke o četrdeset i osam zaslužnih islamskih ličnosti iz raznih dijelova islamskog svijeta.

Džemo ef. Redžematović je u svojstvu člana Mešihata IZ-e Crne Gore razgovarao sa prof. Salihom Čolakovićem i dogovorena je promocija ovog djela za 31. mart 2011. u amfiteatru Medrese u Podgorici.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.