Dodjela certifikata za stipendiranje svršenika medrese na IUS

Dodjela certifikataSarajevo – Inernacionalni univerzitet u Sarajevu donio je odluku o dodjeli stipendija za svršenike medrese koji nastave školovanje na ovoj visoko-obrazovnoj ustanovi. Tim povodom rektor IUS-a prof.dr. Yucel Oğurlu priredio je sastanak sa direktorima medresa na Univerzitetu. Na sastanku su uručeni certifikati za najbolje učenike koji izraze interesovanje za nastavak školovanja na ovom univerzitetu. Na ceremoniji je prisustvovala delegacija medrese „Mehemed Fatih“ koju su činili direktor medrese Rahman ef. Kačar i prof. Džemal ef. Dacić.
Certkfikati2Direktor Kačar se zahvalio domaćinima za poziv a posebno što su i našu medresu uvrstili među velikim brojem srednjih škola sa kojima IUS ima saradnju. Pošto su direktorima medresa ovim putem uručene po tri stipendije, jedna od 75% i dvije od 50% od ukupne školarine, direktor je zamolio rektora da omogući još jednu stipendiju u visini 100% koju će nekom od učenika uručiti reis Islamske zajednice Rifat ef. Fejzić, tako da je taj zahtjev odmah prihvaćen.
Ovim putem se zahvaljujemo rukovodstvu IUS-a na srdačnoj dobrodošlici i na pokazanom iskrenom interesu za zajedničku saradnju sa našom medresom.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.