Dobrota ne izuzima zbog razlika

Human gest Medžlisa Islamske zajednice Petnjica povodom Bajrama

Danas su predstavnici Medzlisa IZ Petnjica, posjetili selo Lješnica i obišli baku Milicu Mirković, stanovnicu ovog bihorskog sela, koja živi u dosta skromnim uslovima. Život Bake Milice, pored starosti otežava i činjenica što živi sama i što je preživjela familijarnu tragediju gubitka sinova.
Ovaj obilazak je organizovan u okviru humanitarnih aktivnosti Medžlisa IZ Petnjica a u povodu Ramazanskog Bajrama.
Ovom prilikom su baki Milici dopremljene osnovne životne namirnice i skromna novčana jednokratna pomoć.

Baka Milica je srdačno dočekala posjetioce i zahvalila se na pažnji i vrijednoj donaciji i posebno je istakla zahvalnost za paznju koja je ovim gestom njoj mnogo značila i unijela je radost u njen samački život i da joj pored neimaštine najteže pada samoća.

Ova donacija je jedna od mnogobrojnih koje su u prethodnom periodu realizovane preko Medžlisa IZ Petnjica i humanitarne organizacije “BIhor” koja se bavi humanitarnim radom u okviru Medžlisa IZ Petnjica. Pored predsjednika Medžlisa IZ Petnjica Ismeta Latića, i koordinatora humanitarne organizacije “Bihor” Enisa ef. Klimente, baku Milicu je posjetio i obezbijedio transport donacije Adis Osmanović.

Predsjednik Medžlisa je prenio baki Milici pozdrave i zahvalio se svim donatorima koji su podržali ovu akciju. “Ovo je najbolji primjer kako stanovnici Bihora imaju empatije prema prema onima u stanju potrebe, kako moramo voditi računa o svim našima građanima koji se nalaze u teškom stanju . Izuzetno je značajno što smo ovim gestom uspjeli da bar na trenutak olakšamo teške životne uslove naše sugrađanke, što je naša obaveza i kao sugrađana, i kao vjernika i kao komšija. Islam kao vjera ističe Posebnu obavezu prema komšiji i pravu koje komšija ima kod nas i mi se u skladu sa tim imprativom i odnosimo na ovaj način. I dokle god budemo vodili računa o svima onima koji su ovisni o našoj podršci i pomoći, imamo nadu za bolju budućnost i bolje međusobne odnose ali i da izgradimo pavičnije i pravednije društvo. Naše je ono što podijelimo. Ne zaboravimo, vrlo često, naše malo, je nečije mnogo. Posebno u ovim danima kada proslavljamo bajram, kada uživamo u blagodatima bogate trpeze u društvu naših najmilijih, imamo obavezu da bar dio te radosti podijelimo sa našim najbližim, komšijama i to dijeljenje nas zbližava, pomaže da realnije gledamo na svijet, oplemenjuje i čini nas boljim ljudima i vjernicima. Zahvaljujemo se svim donatorima i inicijatorima ove akcije i želimo baki Milici da je služi dobro zdravlje.

Medžlis IZ Petnjica

CDA6CC20-6F5D-4089-9504-DC1E7014FBB0

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.