Direktor medrese Rahman ef. Kačar u posjeti Odboru IZ-e Rožaje

Rahman ef. Kačar u RožajamaRožaje – Direktor medrese Rahman ef. Kačar boravio je u ramazanskom zijaretu u centralnoj gradskoj džamiji Sultan Murat II u Rožajama. Direktor je predvodio jaciju namaz, teravih namaz je imamio hafiz iz Egipta dok je virt-namaz predvodio Redžep ef. Murić. Nakon namaza direktor je održao kraći vazu-nasihat u kom je govorio o izvanrednim ramazanskim mogućnostima preko kojih se stiče milost i zadovoljsto Stvoritelja Allaha dž.š.

“Zašto ljudi žure iz džamija? Zar ne znaju da su u njima najbezbjedniji? Zar nisu svjesni da su došli da odmore svoje duše od Dunjaluka? Kao što postoje centri za fizičku rekreaciju, postoje mjesta  i za duhovnu rekreaciju, a to su džamije, Allahove kuće. Provodimo u njima ramazanske dane i noći jer je u njima Božija milost i Njegova zaštita”.

Direktor Kačar je na kraju obraćanja pohvalio sve aktivnosti koje sprovodi Odbor IZ Rožaje ističući da medresa “Mehmed Fatih” ima veoma dobru komunikaciju sa ovim Odborom što svake godine potvrđuje veliko interesovanje učenika za upis u medresu.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.