Direktor medrese “Mehmed Fatih” u posjeti Beranama

Rahman ef. Kačar u Beranama
Rahman ef. Kačar u Beranama

Berane – U srijedu, 08.08.2012. godine, direktor medrese Rahman ef. Kačar boravio je u ramazanskom zijaretu Odboru Islamske zajednice Berane.

Nakon iftara i teravih-namaza, direktor Kačar se prisutnima obratio srdačnim selamima od strane rukovodstva Islamske zajednice i uprave medrese, te je nakon toga beranskom džematu uputio prigodne nasihate. On je između ostalog rekao:

“Onaj koji je spreman da od sufura do iftara ostavi sve ono što je dozvoljeno van ramazana, samo da bi se pokorio Allahovoj naredbi, on praktično svjedoči da čvrsto vjeruje, i niko ne smije dovoditi u pitanje njegov iman! Na Dunjaluku postoje ulaznice za neke predstave, utakmice, kina itd., gdje ulaze oni koji su ih kupili. Međutim, na tim mjestima postoje ulazi za neke osobe koje ulaze bez ulaznice na VIP ulazima. Na Ahiretu, postači će u Džennet ulaziti na posebna vrata za koja neće trebati ulaznica i iznad njih neće pisati Vip već Rejjan vrata. To su benefiti koje nijedan normalan i zdrav musliman ne smije propustiti.”

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.