Delegacija Islamske zajednice u zvaničnoj posjeti Kuvajtu

Omer Kajoshaj i reis Rifat Fejzić sa predstavnicima fondacije "Rahmah el-A'lemijjeh" u Kuvajtu
Omer Kajoshaj i reis Rifat Fejzić sa predstavnicima fondacije "Rahmah el-A'lemijjeh" u Kuvajtu

Kuvajt – Na poziv Ministarstva za vakuf i islamska pitanja države Kuvajt, delegacija Islamske zajednice u Crnoj Gori, na čelu sa reisom Rifatom Fejzićem, boravi u zvaničnoj posjeti ovoj zalivskoj zemlji.

Delegaciju pored reisa Fejzića sačinjavaju Omer Kajoshaj, direktor kancelarije za odnose sa inostranstvom i Enis Burdžović, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Mešihata IZ-e.

U okviru posjete, delegacija Islamske zajednice u Crnoj Gori je danas, 05. marta 2012. godine, prisustvovala svečanom otvaranju kongresa pod nazivom “Uloga imama i hatiba u očuvanju državnog jedinstva”. Kongres je organizovan pod pokroviteljstvom njegove ekselencije Džabir Mubarek el-Hamed es-Sabaha, premijera Kuvajta.

Enis Burdžović i reis Rifat Fejzić na Kongresu u Kuvajtu
Enis Burdžović i reis Rifat Fejzić na Kongresu u Kuvajtu

Nakon toga, za članove delegacije Islamske zajednice, posredstvom Ministarstva vakufa, upriličena je posjeta fondaciji “Rahmah el-A'lemijjeh”. Goste je primio direktor fondacije šejh Halid Ali el-Mulla. U srdačnom razgovoru, a nakon što je upoznat sa ulogom i radom Islamske zajednice, šejh Halid Ali el-Mulla je izrazio interesovanje za saradnju sa Islamskom zajednicom. U tom cilju, reis Fejzić ga je pozvao da posjeti Crnu Goru, kojom prilikom će  biti potpisan Protokol o saradnji.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.