Delegacija Islamske zajednice u Crnoj Gori u posjeti gradu Kodžaeli u Turskoj

Reis Rifat ef. Fejzić na mitingu AK Partije
Reis Rifat ef. Fejzić na mitingu AK Partije

Istanbul/Kodžaeli – Delegacija Islamske zajednice u Crnoj Gori na čelu sa reisom Rifatom ef. Fejzićem boravila je u višednevnoj službenoj posjeti gradu Kodžaeli u Turskoj, na poziv predsjednika ove opštine. Grad Kodžaeli ima oko milion ipo stanovnika, i interesantno je da veliki broj iseljenika sa naših prostora živi u ovom gradu.

U okviru posjete, reis Fejzić sa saradnicima se sastao se ministrom industrije i trgovine Nihatom Ergunom, guvernerom (valijom) Ercan Topcan-om, gradonačelnikom Ibrahimom Karaosmanoglu-om, direktorom vodovoda grada Ilhan Bayramom i brojnim drugim ličnostima javnog života ove opštine.

Reis Fejzić se domaćinima zahvalio da srdačnom gostoprimstvu. Na sastanku sa ministrom i ostalim domaćinima bilo je riječi o mogućoj pomoći u izgradnji kompleksa Islamskog centra u Baru. Reis Fejzić je iskoristio ovu priliku da se opštini-domaćinu i njenim čelnim ljudima zahvali na tehničkoj pomoći u izradi projekta vodovoda za Plav i Ostros.

Pri kraju posjete, reis je sa saradnicima prisustvovao mitingu AK Partije, kom je prisustvovao i premijer Turske Redžep Tajip Erdogan. Osim reisa, delegaciju su sačinjavali predsjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori, Muidin ef. Milaimi, i direktor medrese “Mehmed Fatih”, Omer ef. Kajoshaj.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.