Delegacija Islamske zajednice posjetila UAE

20140128_113144UAE – U peroiodu od 24.01. do 02.02. predstavnici Islamske zajednice boravili u UAE. Sekratar Islamske zajednice Fuad Čekić i direktor Ureda za odnose sa javnošću i inostranstvom pri Mešihatu Islamske zajednice Omer Kajoshaj tom prilikom su se susreli sa predstavnicima Zajid Fondacije, Halifa Fondacije, Šarika Fondacije i Muhamed bin Rašid Fondacija. Razgovarli su o postojećim radovima na zgradi internata za učenike Medrese Mehmed Fatih, kao i novim vidovima saradnje u narednom periodu.

Pošto se grubi radovi na zgradi internata privode kraju razmatrale su se mogućnosti nastavka radova uz pomoć novih donatora.

Islamska zajednica ima dugogdošnju sardnju sa navedenim Fondacijom na različitim projektima. Zajd Fondacija je prošle godine odobrila sredstva potrebna za završetak grubih radova na zgradi internata, učestvovala je u slanju hadžija na hadž kao i organizovanju iftara u toku mjeasec ramazana. Muhamed Bin Rašid Fondacija je pomogla izgrdnju jednog bloka postojeće Medrese kada je pomoć bila najpotrednija. Fondacije su pomogle i aktivnosti koje Islamska zajednica poduzima na polju edukacije mladih.

U Abu Dabiju delegacija je posjetila Generalni Ured za Islamska pitanja i humanitarnu pomoć  UAE, a nakon toga uzvratila je posjetu Uredu za islamska pitanja i humanitarnu pomoć  Dubaiji. Predstavnici ovog ureda su sredinom prošle godine posjetili Mešihat Islamske zajednice i Medresu u Podgorici.

Omer Kajoshaj se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i otvorio je pitanja daljnje saradnje. Ured je pokazao interesovanje za izgradnju manjih džamija i podržavanje projekata organizovanja iftara u toku mjeseca ramazana  i slanja na hadž ljudi koji nemaju materijalne mogućnosti da ga obave.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.