Čestitke Rifatu ef. Fejziću povodom izbora za reisa

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović čestitao je Rifatu Fejziću reizbor za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Povodom Vašeg ponovnog izbora za Reisa Islamske zajednice  u Crnoj Gori u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke i najbolje želje da i u narednom mandatu doprinosite prosperitetu i blagostanju islamskih vjernika u Crnoj Gori, kao i dobrobiti svih njenih građana”, stoji u čestitki Đukanovića.

Premijer je istakao da je uvjeren da će Fejzić nastaviti da obavlja ovu značajnu dužnost u duhu očuvanja i jačanja multikonfesionalnog i multinacionalog sklada, uzajamnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja koje zajednički baštinimo u našoj Crnoj Gori.

 

Vujanović: Potvrda posvećenosti afirmaciji pravih vrijednosti islama

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović čestitao je Rifatu Fejziću reizbor za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Poštovani reise čestitam Vam jednoglasan reizbor za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, uvjeren da je to najbolja potvrda Vaše posvećenosti afirmaciji pravih vrijednosti islama i značaja Islamske zajednice u Crnoj Gori. Siguran sam da će te svoju vrijednu vjersku dužnost i nadalje posvećivati tim vrijednostima”, kaže se u čestitki Vujanovića.

 

Čestitka Husovića

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović čestitao je Rifatu Fejziću izbor za reisa i poželio  mu da,  u novom mandatu,  uspješno vodi instituciju  Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Vaše dosadašnje rukovođenje  Islamskom zjaednicom  predstavlja veoma uspješan period u kome je ona značajno ojačala izgrađujući se, i u duhovnom i u kadrovskom smislu, uz očuvano jedinstvo vjernika okupljenih oko zajedničkog  cilja – prosperitetne i snažne institucije“, naveo je Husović.

Prema njegovim riječima ostvareni su brojni projekti  kojima je poboljšana infrastruktura Islamske zajednice i proširena njena vjerska, obrazovna i odgojna djelatnost u svim dijelovima Crne Gore.

“U isto vrijeme, značajno ste proširili vaš kadrovski potencijal  koji je veoma bitna osnova za dalji uspješan rad. Islamska zajednica u Crnoj Gori postala je prepoznatljiva institucija i aktivni učesnik društvenih procesa, veoma uvažena u našem društvu, doprinoseći   unutrašnjoj  koheziji i jačanju medjuvjerskog i međunacionalnog sklada“, ističe se u čestitki Husovića.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.