Čestitke povodom RAMAZANSKOG BAJRAMA

Čestitke povodom RAMAZANSKOG BAJRAMA
Čestitke povodom RAMAZANSKOG BAJRAMA

Podgorica – Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović uputio je čestitku, vjernicima, starješinstvu, svim građanima islamske vjeroispovijesti i Reisu islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, povodom velikog praznika Ramazanskog Bajrama.

U čestitki se između ostalog kaže: „Želim da univerzalne i neprolazne duhovne vrijednosti ovog uzvišenog praznika budu putokaz radosti poštovanja vrline, milosrđa i zbližavanja. Neka međukonfesionalna harmonija bude vječni garant mira, povjerenja i sloge u našoj Crnoj Gori“.

_______________________________________________________________

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, povodom završetka mjeseca Ramazana i početka velikog Islamskog praznika Ramazanskog Bajrama, uputio je reisu Rifatu Efendiji Fejziću i svim vjernicima Islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, telegram čestitku sljedeće sadržine:

“Vjerujem da je mjesec Ramazana svima koji ga slave donio traženi mir, zadovoljstvo i radost, i pružio nadu da će nam svako dobro koje činimo biti uzvraćeno.

Razumijevanje i briga za one kojima je to potrebno čini da smo ljudi a moć praštanja čini nas uzvišenim.

Neka nam svima srca ostanu otvorena i čista da bi nam život bio srećniji.

Čestitam Vam u ime Skupštine Crne Gore, i svoje ime, Ramazanski Bajram.”
_______________________________________________________________

Predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitke građanima islamske vjeroispovijesti i Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću, povodom velikog vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama.

“Praznični dani podstiču njegovanje trajnih vrijednosti duhovnog života i afirmišu one vrline na kojima počiva harmonično i odgovorno društvo. Vjerujem da ćete oplemenjeni porukama Ramazanskog Bajrama doprinositi razumijevanju i opštem napretku. Takođe sam siguran da će Islamska zajednica u Crnoj Gori svojim odgovornim djelovanjem, skladno osnovnim principima vaše religije, nastaviti da širi duh međusobnog uvažavanja i tolerancije.” – ističe se u telegramu predsjednika Đukanovića.
______________________________________________________________

Bošnjačka stranka čestita Ramazanski Bajram Reisu Rifatu Fejziću i svim pripadnicima islamske vjere

Poštovani Reis-efendija,

„ Ramazanskim postom osnažili smo našu ustrajnost na putu Istine, dobročinstva, strpljivosti, samilosti i praštanja.

Ramazanski dani, Božjom milošću, donjeli su istinski preporod duše i tijela, ojačali zajedništvo u molitvama i željama i oplemenili naša srca ljubavlju i nadom.

Bajram je praznik mira i prijateljstva, njegovu toplinu i radost dijelimo sa porodicom, prijateljima i komšijama.

Bajramski blagdani nas podsjećaju da i riječima i djelom doprinosimo medjusobnom upoznavanju i zbližavanju, uvažavanju i toleranciji-u cilju dobra i napretka zajednice i društva u kome živimo.

Uz želju da Bajram provedete u istinskoj porodičnoj sreći, radosti, veselju i rahatluku i da svima donese napredak i blagostanje. “

Bajram šerif mubarek olsun!«

Rafet Husović,
Predsjednik Bošnjačke stranke
_______________________________________________________________

Povodom Ramazanskog bajrama, Reisu islamske zajednice u Crnoj Gori g-dinu Rifat efendiji Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, ministar za ljudska i manjinska prava g-din Ferhat Dinosha je uputio čestitku sljedeće sadržine:

Poštovani gospodine Fejziću,

Vama lično, starješinstvu i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti iskreno čestitam veliki islamski praznik – Ramazanski bajram, uz iskrene želje da sljedeći dočekamo u još boljim prilikama.

Islamska vjerska zajednica na čelu sa Vama je prepoznata u širenju multietničkog i multikonfesionalnog sklada za dobrobit svih u Crnoj Gori. Poslije mjeseca posta kojeg ste proveli u predanosti Stvoritelju i ljepoti druženja kada je srce puno moralne snage, Bajram Vam dolazi kao potvrda svih etičkih vrijednosti i daje snagu za istrajnost u borbi dalje izgradnje multietničkog i multikonfesionalnog sklada i unapređenja položaja Islamske vjerske zajednice u Crnoj Gori. Na tom putu imaćete našu punu podršku.
_______________________________________________________________

Postovani,

Povodom Ramazanskog Bajrama, tim Inicijative mladih za ljudska prava (YIHR MNE) upucuje Vam najljepse cestitke uz zelju da ove dane provedete u zdravlju i druzenju sa porodicom i prijateljima.

Srdacno,
Tim YIHR MNE
_______________________________________________________________

Gradjanima islamske vjeroispovijesti i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Bajram su cestitali i predsjednik gradske opštine Tuzi Nikola Gegaj i predsjednik Romskog savjeta Isen Gaši.
_______________________________________________________________

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.