Čestitke povodom RAMAZANA 2010

Ramazan 2010
Ramazan 2010

Podgorica – Povodom početka velikog islamskog praznika, mjeseca Ramazana, Ministar za ljudska i manjinska prava g-din Ferhat Dinosha uputio je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori gospodinu Rifat efendiji Fejziću i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori čestitku sljedeće sadržine:

Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori, povodom nastupanja ramazanskog posta, upućujem najsrdačnije čestitke.

Mjesec Ramazana je mjesec radosti i sreće, ali i velikih iskušenja koja se stavljaju pred svakog poštovaoca iskonskih islamskih vrijednosti. Želim vam da se kroz tridesetodnevno uzdržavanje od čulnih užitaka približite sebi, svojoj porodici i komšijama, prijateljima i drugim ljudima različitim od vas, da iz ovog perioda izađete čistiji i plemenitiji, bogatiji i darežljiviji, razboritiji i hrabriji u cilju ostvarenja harmoničnog suživota svih na našim prostorima.
________________________________________________________________

Bošnjačka stranka čestita mjesec Ramazan reisu Islamske zajednice Rifatu efendiji Fejziću i i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti.

„Ramazan je mjesec duhovne obnove svakog istinskog vjernika, kroz post, molitvu, dobročinstva, praštanje i međusobno potpomaganje.

Ovo je vrijeme kada čovjek najbolje osjeća ljepotu i snagu univerzalnih vrijednosti- istine, pravde, poštenja, čovjekoljublja i, posebno, Božije milosti.

Ramazanski post nas čini duhovno jačim, a naša srca blažim i samilosnijim, njime popravljamo svoj odnos prema sebi i prema drugim ljudima

Naša želja je da nas post učini sigurnijim i jedinstvenijim, da naše misli i djela budu posvećena opštem dobru i napretku, zajednice i društva u kome živimo.

Bošnjačka stranka svim pripadnicima islamske vjere čestita početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga provedu u zdravlju i rahatluku.“

Predsjednik,
Rafet Husović
________________________________________________________________

U ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, kao i u svoje lično ime, Srđan Milić, predsjednik SNP CG, uputio je gospodinu Rifatu Efendiji Fejziću, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, sveštenstvu i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, povodom početka islamskog svetog mjeseca Ramazana srdačne čestitke, sa željom da ramazanske blagdane i ovaj veliki praznik provedu u krugu porodice, miru, radosti i blagostanju. Neka dani koji dolaze budu ispunjeni razumijevanjem, poštovanjem i tolerancijom, navodi se dalje u čestitki predsjednika SNP CG.
________________________________________________________________

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitao je svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti, kao i reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifatu Fejziću, početak islamskog svetog mjeseca Ramazana.

»U nadi da ćete ga provesti u miru i blagostanju sa vašim porodicama«, poručio je Popović.
________________________________________________________________

Povodom nastupajuceg mjeseca ramazna 1431. godine po hidzri, mjeseca posta, Bozije milosti i oprosta, Agencija za certificiranje halal kvalitete zele vam lijepe i bericetne ramazanske dane.

Allahu Svemoguci, osposobi nas da znamo razliku izmedu halala i harama, izmedu
lijepog i ruznog govora, između dobra i zla, oprsoti nam grijehe i podari nam
mudrost i hrabrost da istrajemo na Tvom putu.

Ramazan serif mubarek olsun!
________________________________________________________________

U svoje i ime Alternativnog kluba Trebinje čestitam Vam mjesec Ramazan. Neka da Bog dobrote i mira.

Srdacno,
Blazo Stevovic
________________________________________________________________

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, čestitao je reisu Rifatu Efendiji Fejziću i svim vjernicima Islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, početak svetog mjeseca Ramazana

“Vama i svim pripadnicima Islamske zajednice Crne Gore, u ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam nastupajuće Ramazanske praznike.

Upravo su dani praznika prilika da se zajedno podsjetimo da su duhovne vrijednosti naš zajednički civilizacijski temelj, uslov našeg trajanja, našeg zajedništva i međusobnog poštovanja.

Ove vrijednosti, svojom trajnošću, prkose mnogim izazovima sa kojima se kao ljudska bića susrijećemo, i na njima možemo graditi društvo u kojem će humanost, ljubav prema bližnjem, praštanje, biti pouka za mnoge vrline.

Uvjeren da smo zajedno na putu istinske spoznaje ovih vrijednosti, želim vam da svete Ramazanske dane provedete u slozi, miru, me?usobnom praštanju i ljubavi”.
_______________________________________________________________

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.