Bošnjačka stranka upriličila iftar u Rožajama kome je prisustvovalo oko 1.200 postača

iftar u roRožaje – u Velikoj sali restorana Aldi u Rožajama, preko 1.200  zvanica je prisustvovalo iftaru 26.07.2013.godine u organizaciji Opštinskog odbora Bošnjačke stranke Rožaje i Zekat fondacije iz Sjedinjenih država. Gosti ovog iftara bili su i predstavnici Islamske zajednice u Crnoj Gori na čelu sa reisom Rifatom ef. Fejzićem, direktorom medrese Rahman ef. Kačarom te imamima iz Rožaja. U prediftarskom periodu  prisutni su bili u prilici da slušaju ilahije u izvođenju hora “Mehmed Fatih“ Medrese iz Podgorice.

iftar-u-ro5Pored prisutnih gostiju iz susjednih opština bili su prisutni i gosti iz dijaspore. Pozivu su se odazvali i predsjednik Bošnjačke Stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, poslanici u Skupštini Crne Gore Almer Kalač i Kemal Zoronjić, članovi Predsjedništva i Glavnog odbora Bošnjačke stranke, predsjednici Opštinskih odbora Bošnjačke stranke,  te brojne druge ugledne ličnosti iz privrednog, kulturnog i javnog života.

Počastvovanosti ovog zadivljujućeg ramazanskog skupa doprinijeli su ugledni društveni činioci iz drugih država: predstavnik Islamske zajednice  Turske Teufik Yucasoy, predstavnici Zekat fondacije iz Amerike na čelu sa Mehmedom Fočićem, predstavnik “İlim yayma vakıfa”  Engin Yilmaz-Muratovıç, delegacija iz Prizrena koju je predvodio cijenjeni muftija Lutvi Balık,   hafizi iz Egipta i brojni džematlije i građani Rožaja.

iftar-u-ro4Pored predsjednika Bošnjačke stranke, koji je prisutnima prenio istinske vrijednosti ovakvih ramazanskih skupova, koji odišu duhom plemenite islamske vjere, postačima se obratio i reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić.

On je između ostalog citirao Rumija, koji je rekao: “Ne volim ljude ni srcem ni razumom. Jer, srce zna da stane, razum umije da zaboravi. Volim ih dušom, jer ona niti staje niti zaboravlja. Zato volite ljude dušom”, poručio je reis.

 

iftar u ro2iftar u ro01iftar u ro00

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.