Bajramska čestitka gosp. Rafeta Husovića

Potpredsjednik Vlade CG i predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović uputio je čestitku reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, te pripadnicima islama u Crnoj Gori i dijaspori povodom nastupajućeg Kurban-Bajrama.

“U tradiciji islama, dani Kurban–Bajrama upućuju na pomaganje onima kojima je pomoć potrebna kao i na slogu i pomirenje među ljudima. Kurban-Bajram nosi simboliku da svako ono što ima podijeli sa drugima, kao znak pažnje i dobre volje prema svim ljudima.

Kurban-Bajram simbolizuje i žrtvovanje svega prolaznog. Samo ako budemo zahvalni na svemu što imamo, bićemo spremni da iskreno pomognemo drugim ljudima.

Siguran sam da će predstojeći bajramski dani osnažiti međusobno poštovanje i podstaći razumijevanje i toleranciju kako bismo zajednički doprinosili multietničkoj i multikonfesionalnoj harmoniji u Crnoj Gori.

U ime Bošnjačke stranke i svoje lično ime, čestitam Kurban-Bajram, uz želju da ove dane provedemo u istinskoj porodičnoj sreći i radosti. Bajram šerif mubarek olsun”, navodi se u čestitiki.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.