BAJRAMSKA ČESTITKA GOSP. ALEKSE BEČIĆA, PREDSJEDNIKA DEMOKRATA

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime, građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori čestitam praznik, Ramazanski bajram.

Tokom njenog viševjekovnog trajanja, Crnu Goru, našu zajedničku kuću, krasila je njena multikonfesionalnost i sklad među građanima različitih konfesija. Otkucaji različitih časova sa džamija, pravoslavnih crkava i katoličkih katedrala uvijek su u Crnoj Gori tvorili harmoniju koju nikada niko nije uspio narušiti.

Želim da vas ovogodišnji Ramazanski bajram podsjeti na neprolaznost najviših vrijednosti kao što su dobrota, humanost, nesebičnost, briga o drugom. Budite mudri i uzdržani pred svakim glasom koji biste prepoznali kao poziv na mržnju, svađe i nemire. Sjetite se da su ljubav, poštovanje, razumijevanje i solidarnost one vrline koje su Crnu Goru pronijele, sa uspjehom, kroz toliko vijekova i istorijskih izazova. Sve te vrijednosti utkane su i u simboliku Ramazanskog bajrama i dužni smo da ih zajedno čuvamo.

Zato i ovaj praznik provedite u ljubavi i slozi, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, radosni jer znate da praznujući Bajram njegujete najuzvišenije vrijednosti kojim je vaša religija ukrasila mozaik naše države. Još jednom vam srdačno čestitam Ramazanski bajram.

Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.