Amer ef. Šukurica novi direktor Medrese “Mehmed Fatih”

Na elektronskoj sjednicu Mešihata Islamske zajednice, Amer ef. Šukurica imenovan je za novog direktora Medrese “Mehmed Fatih”

Amer ef. rođen je 31.03.1983. godine u selu Potkrajci, Opština Bijelo Polje. Osnovnu školu završio u mjestu Njegnjevu, Bijelo Polje. Po završetku osnovne škole školske 1997/1998. upisuje Medresu “Gazi Isa-beg“ u Novom Pazaru. Školske 2000/2001.godine završava medresu sa i naredne akademske godine 2001/2002. upisuje se na Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

Za vrijeme studiranja biva angažovan ispred medžlisa sarajevskog, kao imam u studentskom domu “Nedžarići“ i predvodi džemat studenata pune tri godine. Na četvrtoj godini studija je postavljen za imama u mesdžidu Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu gdje do okončanja studija predvodi podnevski i ikindijski namaz te povremeno održava džume i drži hutbe.

30.maja 2007. godine diplomirao je na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu iz oblasti Hadisa na temu “Ljudska dimenzija Muhammeda a.s.“ te time dobija zvanje Profesora islamske teologije.

Po završetku studija vraća se u svoje rodno Bijelo Polje gdje biva postavljen za imama u džematu Rasovo. Uporedo sa obavljanjem imamske službe biva izbran za Predsjednika Odbora Islamske zajednice Bijelo Polje te tu funkciju obavlja punih šest godina.

Otvaranjem Medrese “Mehmed Fatih“ u Podgorici oktobra mjeseca 2008. godine, postavljen je za Sekretara škole i profesora hadisa u Medresi.

Od marta 2018.godine obavlja i dužnost hatiba u novoj džamiji u Šipčaniku-Tuzi.

Oženjenjen je i otac dvoje djece.

1 komentar na “Amer ef. Šukurica novi direktor Medrese “Mehmed Fatih””

  1. Rijetko u zivotu sam sreo ljude kojim je Alah dao toliko dobrih vrlina kao postovanom Ameru. Veliko vjernik, veliki covjek, plemenita dusa, besprekoran kolega, ljubazno stvorenje, veliki saberlija , olicenje pravog covjeka na pravom Bozjem i ljudskom putu.
    Za Islam u Crnoj Gori, za vjernike u Crnoj Gori, za Islamsku zajednicu, za djecu koja pohadjaju Medrezu, za kolege koje rade u Medrezi , zahvaljujemo se Alahu sto je zapisao da budete Direktor Medreze.
    Shume urime , fati dhe bekimi I Zotit , qofshin me Ty , i nderuari Drejtor Amer Sukurica

    Komentariši

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.