Ambasadorka Sjedinjenih država o razgovoru sa reisom Fejzićem

Juče sam imala čast da poželim Reisu Rifatu Fejziću blagoslovljen mjesec Ramazana. Voljela bih da sam mogla da se pridružim Reisu i drugima da iftarimo zajedno tokom ovog važnog mjeseca posta i molitve, međutim korona virus nam nije dopustila. Svakako, bili smo u prilici da se pozdravimo virtualno i da se prisjetimo prelijepe večeri prošle godine kada smo iftarili zajedno pod zvjezdanim nebom Bara (uključila sam fotku tog predivnog zalaska sunca). Radujem se budućim druženjima sa Reisom Fejzićem i pripadnicima muslimanske zajednice. Takođe, uključila sam predivnu fotografiju medrese u Tuzima. 

Kao što se može primjetiti ova slika pokazuje posebno prijateljstvo. Želim svima Ramazan Kareem kako počinje zadnja sedmica Ramazana i pripreme za nastupajući Bajram”, saopštila je Džudi Rajzing Rajnke ambasadorka Sjedinjenih država u Crnoj Gori, nakon  razgovora video-pozivom sa reisom Islamske zajednice Rifatom ef. Fejzićem. 

Reis Fejzić je izrazio zadovoljstvo razgovorom i zahvalio ambasadorki na ramazanskim čestitkama, prisjećanjima i nadanju da će budućnost donijeti vedrije prilike. Reis Fejzić je ambasdorku upoznao sa preduzetim koracima u proteklim vanrednim okolnostima, kao i sa odgovornim i zrelim stavom zajednice i njenih pripadnika u vanrednim uslovima. 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.