Akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji OIZ-e Rožaje

U prostorijama Odbora Islamske zajednice Rožaje, u nedjelju, 26. 04. 2015. godine, realizovana je akcija “Donirajmo krv, spasimo zivot”.
Akcija je pokrenuta i realizovana u organizaciji Odbora Islamske zajednice Rožaje a u saradnji sa “Društvom dobrovoljnih davaoca krvi” iz Rožaja i Centrom za transfuziju krvi iz Berana.
Cilj akcije je intenziviranje humanih i humanitarnih aktivnosti vjernika u mjesecu u kojem je rođen Miljenik Muhamed, a.s. Vjera nas uči humanosti i pomaganju, služenju ljudima tokom cijele godine, ali su ovakvi povodi, kao što je mjesec u kome je rođen Poslanik, a.s,, poseban povod kojeg vjernici rado iskoriste.
Na zadovoljstvo organizatora, i pored toga što svi koju su bili voljni da uzmu učešće u ovoj akciji nisu to bili u stanju zbog procedure i određenih specifičnih uslova koji se zahtijevaju od donatora, akcija je jako uspješno realizovana, gdje je tridesetak jedinica krvi obrađeno i poslato na skladištenje.
Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli realizaciji ove akcije, a posebno nesebičnim donatorima, koji su dajući ono što je najdraže, u ovom slučaju, krv, pokazali i dokazali svoju humanist.
Allahov Poslanik, a.s., kaže: “Od ljudi je najbolji onaj koji ljudima najvise koristi”, Gospodaru, učini nas od korisnih članova zajednice, amin.

20150426_123307

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.