Akcija distribucije kurbanskog mesa u Odborima IZ-e na sjeveru Crne Gore

Bijelo Polje/Plav/Rožaje/Pljevlja – Posredstvom Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, i NVO “Horizonti” iz Podgorice, i ovaj kurbanski bajram obiljezila je humana akcija distribucije kurbanskog mesa. Donacijom kuvajtske dobrotvorne organizacije “El-Hej'etu-El-Hajrijjetu El-Islamijjetu -El-Alemijjeh” kao i slične britanske organizacije “Muslim hands” zaklano je osam grla krupne stoke.

Prilikom distribucije kurbanskog mesa
Prilikom distribucije kurbanskog mesa

Posredstvom odbora Islamske zajednice u Bijelom Polju, Rožajama, Petnjici, Plavu i Pljevljima, paketi od po prosječno pet-šest kg kvalitetnog mesa stigli su do brojnih muslimanskih porodica. Na ovaj način je, skoro dvije tone kvalitetnog mesa došlo na kućne adrese muslimana sa sjevera Crne Gore. Kurbani su zaklani na halal liniji kompanije Mesopromet – Franca u Bijelom Polju.

Ovom donacijom, koja je posredstvom Islamske zajednice u Crnoj Gori došla do muslimana ovog podneblja, objedinjen je merhamet i saosjećajnost muslimana istoka i zapada. U kompletnoj akciji je podijeljeno 340 kurbanskih paketa.

Odbor Islamske zajednice Plav je i ove godine organizovao klanje kurbana za braću u dijaspori koji nemaju uslova da kod svojih kuća izvrše tu vjersku dužnost.

Humana akcija distribucije kurbanskog mesa
Humana akcija distribucije kurbanskog mesa

U saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori zaklano je 42 kurbana za prehranu učenika medrese “Mehmet Fatih” u Podgorici.

U akciji “Kurban” za one koji su u potrebi u Plavu i Gusinju Humanitarnom društvu Rahmet – Plav uplaćeno je 26 kurbana. Tim novcem a slijedeći princip udruživanja kupljeno je i zaklano 5 krava od kojih smo dobili 900 kg mesa.

Humanitarna organizacija iz Kuvajta u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice Crne Gore i NVO “Horizonti” sproveli su akciju klanja kurbana u gradovima Crne Gore.  Odboru Islamske zajednice Plav darovali su 50 kesa mesa od kojih je svaka težila oko 7 kg što iznosi 350 kg mesa. Na taj način podijeljeno je 1250  kg mesa.

Obiđeno je 234 porodice i svakoj od njih darovano je 4-5 kg kurbanskog mesa.  Pored navedenog Odboru Islamske zajednice Plav predane su 653 kurbanske kože što indikativno govori da je zaklano 653 kurbana.

Molimo Uzvišenog Allaha da obilatom nagradom obveseli darivaoce i sve ljude dobre volje koji su pomogli u ostvarenju ove akcije.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.