AKCIJA “DARUJTE KURBAN UČENICIMA MEDRESE”

Poštovani vjernici i vjernice u Crnoj Gori i dijaspori, prijatelji medrese Mehmed Fatih,

Bliži se Kurban-bajram, a time i naša obaveza da prinesemo žrtvu i zakoljemo kurban. I ove godine, medresa Mehmed Fatih organizuje akciju klanja kurbana za potrebe ishrane učenika i učenica u Podgorici i Rožajama. U toku školske godine, medresa učenicima i učenicama servira više od hiljadu obroka dnevno. Ovako zahtjevna usluga teško bi bila izvodljiva bez pomenute akcije.
Osim toga, na medresinoj sofri pored ishrane učenika i učenica
nađe se mjesta i za gladnog, musafira, putnika namjernika. Svaki obrok se okonča dovom zahvalnosti Allahu na blagodati i bereket onome ko je za tu sofru žrtvovao svoj kurban.
Medresa školuje a vjernici hrane generacije mladih ljudi a njihovo znanje koje će trajati, onima koji su ih hranili dobrom će se vraćati.
Zbog toga, pozivamo vjernike koji su u prilici da ovu mubarek dužnost usmjere našoj najvažnijoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Svoj kurban možete uplatiti u lokalnim Medžlisima Islamske zajednice, kao i uplatom na žiro-račun Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori, prema bankovnim instrukcijama koje slijede uz ovaj tekst.

Poslanik s.a.v.s. je rekao: “Nema Allahu dražeg djela kojeg čovjek može učiniti na dan bajrama od puštanja krvi kurbana. Zaklana životinja će na sudnjem danu doći sa svojim rogovima, papcima i runom (dlakom). Kurbanska krv stigne do Allaha (bude primljena kod Allaha) prije nego što padne na zemlju. Zato se i vi radujte kurbanu.” (Ibn Madže i Tirmizi).

Rifat ef. Fejzić, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori

Fuad ef. Čekić, direktor Medrese “Mehmed Fatih”

Broj žiro računa za uplate u Crnoj Gori:

550-3616-02 – sa naznakom ZA KURBAN

Instrukcije za uplate iz inostranstva:

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.