Zajednička donacija dvije vjerske zajednice bjelopoljskoj bolnici

Crkvena opština i Islamska zajednica donirale su danas Opštoj bolnici aparat negatoskop, namijenjen potrebama Službe za radiologiju.

Pr Opšte bolnice, Milan Veličković, istakao je da će aparat negatoskop omogućiti prevenciju i ranu dijagnostifikaciju raznih oboljenja dojke.

“Negatoskop je aparat koji se koristi za očitavanje radioloških snimaka, a ovom donacijom, mi smo zaokružili mamografsku jedinicu. Od danas u Radiloškoj službi Opšte bolnice u Bijelom Polju, mogu se vršti pregledi dojke, a zdravstvena zaštita u ovoj oblasti biće kvalitetnija”, kazao je pr Opšte bolnice, dodajući da vrijednost aparat iznosi 5, 700 eura.

Veličković je kazao da donacija Crkvne opštine i Islamske zajednice, ima posebnu simboliku i da je na taj način pokazan duh zajedništva u Bijelom Polju.

“Dvije vjerske zajednice su prepoznale potrebu da pomognu Opštoj bolnici, pokazali su duh tolerancije, saradnje i razumijevanja. Ova donacija je pokazatelj toga da se svi borimo za isti cilj, a to je prije svega bolji kvalitet života i zdrvstvene usluge”.

Crkvena opština i Islamska zajednica u Bijelom Polju, prvi put su zajedničkom saradnjom pružili pomoć građanima naše opštine.

“Nadam se da je ovo samo početak saradnje vjerskih zajednica, vjerujem da ćemo i u budućnosti, sličnim projektima, biti od koristi našem društvu, bez obzira na njihovu vjersku pripadnost”, kazao je Protojerej – stavrofor Srpske pravoslavne crkve, Miraš Bogavac.

“Ovaj čin zajedničkog djelovanja na putu dobročinstva je potvrda društvene odgovornosti vjerskih zajednica. Pored toga što vjerske zajednice u generalnom razumijevanju brinu o duhovnom zdravlju, ovom donacijom smo pokazali da brinemo i o fizičkom zdravlju naših sugrađana, i da je to za predstavnike vjera jedan od prioriteta”, istakao je efendija Burdžović, dodajući da vjerske zajednice mogu i treba zajedno da funkcionišu.

Direktorica Opšte bolnice, dr Biserka Bulatović, tim povodom je uručila zahvalnice predstavnicima Crkvene opštine i Islamske zajednice.
image-0-02-05-f29f97f2258405f5e75b343af7d77ed0eddbec69274ea485f5277b7d1dd50e93-V image-0-02-05-290c895bc2eb6fbdaad22116e4466ec521a919efe66fb1ee171001cc1627d9d1-V

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.