Turski Diyanet podijelio 500 bonova pomoći ppvodom RAMAZANA

PODGORICA (AA) – Ambasada Republike Turske u Crnoj Gori i Uprava za vjerske poslove Republike Turske (Diyanet) uručili su danas u Podgorici 500 bonova, povodom ramazana, muslimanskog mjeseca posta, javlja Anadolu Agency (AA).

Bonove, čija je pojedinačna vrijednost 25 eura, dobile su porodice kojima je pomoć najpotrebnija, a mogu se iskoristiti za kupovinu namjernica.

Donacija pomoći realizuje se u saradnji sa Mešihatom Islamske zajednice u Crnoj Gori, a bonove će dobiti porodice širom Crne Gore.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić, zahvalio se ambasadi Turske i predstavnicima Diyaneta, za pomoć koju su poslali.

“Oni to rade širom svijeta, ali evo nisu ni nas zaboravili. U mjesecu ramazanu je ta aktivnost veća nego tokom drugih mjeseci, shodno sevapu, da je svako djelo u ovom mjesecu mnogo više vrednovano nego u nekom drugom. Zahvaljujem im se i neka Bog čuva Tursku i naše prijateljstvo”, kazao je reis Fejzić.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip čestitao je okupljenima početak mjeseca ramazana.

“Molimo Allaha da nam donese mir i sve što je najbolje za nas. Gledamo dosta užasnih stvari koje se dešavaju u posljednje vrijeme. Potrudićemo se da ovog mjeseca što više budemo u ibadetu”, kazao je Galip.

Okupljeni su i proučili dovu za sve šehide koji su izgubili život tokom posljednjeg izraelskog napada na civile u Palestini, gdje je poginulo preko 60 osoba.AFB8B354-3CEB-493C-BE9B-D5C8FEE01DDA DCBA6613-06FD-4D88-A314-7A1D1D2A3AFE

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.