Reisu Fejziću uručeno priznanje u Luksemburgu

Zavičajni klub “Bihor” iz Luksemburga je obilježio 10 godina postojanja. Tim povodom je održan prigodan program na kojem su pored članova i simpatizera prisustvovali i brojni gosti. 

Svečanom jubileju su prisustvovali rejs Islamske Zajednice u Crnoj Gori sa svojim saradnicima, pomoćnikom profesorom Rahmanom ef. Kačarom i Sadmirom Hadžijićem zatim ambasador Crne Gore u Briselu, direktor uprave za dijasporu Predrag Mitrović, bivši potpredsjednik Skupštine Crne Gore Rifat Rastoder, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović sa svojim saradnicima, predstavnik opštine Rumelanž iz Luksemburga kao i predstavnici udruženja dijaspore iz Italije, Njemačke i Holandije.

Na samom početku programa gostima se obratio predsjednik udruženja Esad Halilović koji se zahvalio gostima na prisustvu te informisao prisutne o desetogodišnjem radu kluba. Nakon toga je predstavljena monografija čiji je urednik novinar i publicista Faiz Softić koji je ujedno uredjuje i časopis “Bihor” u izdavaštvu zavičajnog kluba “Bihor”.

Poslije završenog kulturnog programa usljedila su obraćanja gostiju i uručivanje plaketa zahvalnica.

Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori, hadži Rifatu ef. Fejziću je uručeno priznanje za doprinos povezivanja dijaspore sa zavičajem. 

Nakon uručenog priznanja reis Fejzić se obratio prisutnima gdje je čestitao predsjedniku i članovima kluba jubilej te poželio još više uspjeha u narednom radu. Reis Fejzić se takodje zahvalio i na izuzetnoj saradnji kluba sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.