Reis Fejzić posjetio džemat Bošnjaka u Osnebriku

U ponedeljak, 12. marta 2018. godine reis Islamske zajednice u Crnoj Gori hadži Rifat ef. Fejzić sa svojim saradnicima posjetio je džemat Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj u Osnebrik. Nakon akšam namaza uz prigodan program učenja Kur'ana, ilahija i kasida reis Fejzić se obratio prisutnima te održao vazu nasihat.

IMG-507cc305a7a5ea2d07340bc9c7d0c007-V
Reisa je dočekao imam džemata džamije Kemal ef. Salihović i predsjednik džemata Nazim Košuta. Kemal ef. se zahvalio Reisu na posjeti, izrazio dobrodošlicu i poželio da se lijepo osjećaju u džematu.
Reis Fejzić se zahvalio džematu na toploj dobrodošlici i kazao da je njegova posjeta usmjerena ka tome da prvenstveno obiđe džemat, vidi kako funkcioniše i upozna o stanju muslimana u Crnoj Gori i Islamske zajednice.
“Mi znamo da ste vi džemat koji se odaziva na sve akcije i da ste pomogli i da pomažete vašu porodicu, rodbinu, da učestvujete u svim humanitarnim i drugim akcijama, znamo da bi naša mjesta drugačije izgledala da nije vas, stoga želim da vam se zahvalim, da vam poželim uspjeh u radu i poslu, da vam Allah dž.š. uveća nafaku, sačuva vas i vaše porodice”.

IMG-7a4e3127dced22b303962952ed3e072d-V
U svom obraćanju Reis je poseban akcenat stavio na porodicu i džemat, čuvajte vaše porodice i vaš džemat, to je emanet, odgovornost, može da nam bude kazna ako nebudemo vodili računa a nagrada akoBogda i uspjeh ovoga i budućega svijeta.
U svom izlaganju Reis efendija se osvrnuo i na dosadašnje radove Mešihata IZ u Crnoj Gori i upoznao džemat o budućim planovima, rekavši:
“Naša IZ je mnogo uradila u zadnjih desetak godina ali nije nikada tražila pomoć u dijaspori niti je imala potrebe za tim mi smo sretani što su mnogi ljudi sami prepoznali naš rad i zalaganje i postali veliki dobrotvori i vakifi”.

IMG-42238cc05f215db081d35f876c61bb87-V

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.