Reis Fejzić na bajramskoj svečanosti u Gusinju

Gusinje, 17.06.2018. – Trećeg dana ramazanskog bajrama u organizaciju MIZ Gusinje, pod pokroviteljstvom donatora porijeklom iz Gusinja koji žive u Luksemburgu, Americi i Norveškoj, a u Centru za kulturu u Gusinju je upriličena bajramska svečanost.

Svečanosti je prisustvovala i predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić, predsjednik SO Gusinje Dženadin Radončić i mnogi drugi iz političkog, kulturnog i javnog života.

U prepunoj sali, na početku programa se u svojstvu domaćina obratio predsjednik MIZ Gusinje Alen ef. Šabović, koji je svima zaželio toplu dobrodošlicu, čestitajući svima bajram i zahvalivši se poimenično svim donatorima na sponzorstvu. Hor Isa-beg iz Novog Pazara je razgalio duše svima prisutnima izvodeći ilahije i kaside.

Potom se obratio i prvi čovjek Islamske zajednice u Crnoj Gori reis Rifat ef. Fejzić, koji je govorio o blagodatima koje smo uživali u toku mjeseca ramazana i istakao “da smo obavezni nastaviti sa ibadetima kako bi stalno bili u pokornosti Allahu dž.š. Naši ibadeti su na ispitu nakon ramazana, i kako se budemo ponašali sada uvidjet ćemo koliko nas je ovaj mjesec promijenio na bolje”.

Reis Fejzić i Alen ef. su iskoristili priliku da se zahvale dosadašnjim predsjednicima MIZ Gusinje Ruždiji Radončiću i Šefkiji Bekteševiću na dosadašnjem nemjerljivom doprinosu Islamskoj zajednici, moleći Allaha dž.š. da ih nagradi za sav trud, rad i zalaganje.

 

114577CD-07A7-4FE2-817C-63B94B19AE71 5FEA0495-C18C-4410-951A-1D798F13669B

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.