REIS FEJZIĆ GOST VELIKE TURSKE NARODNE SKUPŠTINE I DIYANETA

Reis Rifat ef. Fejzić sa saradnicima u okviru sližbene posjete Republici Turskoj danas je u Ankari bio gost Velike Turske Narodne Skupštine. 

Reisa Fejzića sa saradnicima je u Ankari primio predsjednik Skupštine Mustafa Šentop.  

“Islamska zajednica u Crnoj Gori priznaje dosadašnji doprinos republike Turske i njenih institucija Islamskoj zajednici u Crnoj Gori. Čini nam čast da i pored velikih izazova sa kojima se susrećete i Vi lično ali i vlast i narod u Turskoj, ne zaboravljate na nas i ne ignorišete naše izazove i potrebe”, istakao je reis Fejzić, zahvaljujući se predsjedniku Šentopu na prijemu i podršci. 

Sa druge strane, predsjednik turskog Parlamenta je izrazio zadovoljstvo posjetom, rekavši da stabilnost i konstruktivan odnos institucije Islamske zajednice u Crnoj Gori prema svim instancama predstavlja valjan primjer u balkanskom regionu. “Zbog toga, pomoći vaše napore mi ne smatramo činom dobre volje, već obavezom koju ćemo se truditi da nastavimo bez obzira na naše unutarnje i geopolitičke izazove”, saopštio je Šentop.  

Fejzić i Šentop su konstatovali da između Republike Turske i Crne Gore postoje veoma dobri i prijateljski odnosi. 

Na kraju, reis Fejzić je iskoristio priliku da predsjednika Velike Turske Narodne Skupštine pozove da posjeti Crnu Goru i Islamsku zajednicu. 

U nastavku službene posjete reis Fejzić sa saradnicima posjetio je Islamsku zajednicu Republike Turske – Diyanet. Delegaciju Islamske zajednice primio je zamjenik reisa dr. Selim Argun.  Na sastanku je postignuta saglasnost pored postojećih i oko konkretizovanja novih oblika saradnje. Institucionalizovano tumačenje i primjena vjere kroz jačanje infrastrukture predstavlja nezaobilaznu neminovnost budućeg djelovanja. 

Reis Fejzić se zahvalio Diyanetu na prijemu i podršci, ističući da takva podrška mnogo znači i obavezuje.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.