Podjela Kur'ana na bosanskom jeziku u Podgorici

Direkcija za vjerske poslove pri ambasadi Republike Turske u Crnoj Gori u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori pokrenula je u Podgorici danas akcija dijeljenja primjeraka islamske svete knjige Kur'ana na bosanskom jeziku. Osim toga, podijeljeno je i 250 vaučera za kupovinu u marketima za porodice kojima je to najpotrebnije, javlja Anadolu Agency (AA).
U zgradi Mešihata IZCG u Podgorici, reis Rifat ef. Fejzić i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip podijelili su prve primjerke Kurana na bosanskom, a uručili su i prve vaučere za kupovinu namjernica u marketima za osobe kojima je to najpotrebnije.

Muslimanima širom Crne Gore biće podijeljeno 4.000 primjeraka Kur'ana.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić kazao je da je mjesec ramazan ujedno i mjesec Kurana, kada je i počela objava ove svete knjige.

„Akcija „Neka moj poklon bude Kuran“, koju je pokrenula Islamska zajednica u Turskoj, prevod Kurana na našem jeziku, za muslimane sa ovih prostora, ima svoju simboliku da započne u ramazanu. Mi imamo potrebu da na najbolji način prezentujemo islam, našu vjeru, a stvar koja originalno može da predstavi našu vjeru jeste Kuran. Jer, danas je islam napadnut od strane onih koji nose islamska imena i prezimena, a ustvari oni krivotvore islam i pogrešno ga predstavljaju svijetu i javnosti. Islam je vjera mira, tolerancije, života i svega onoga što je pozitivno“, kazao je reis Fejzić.

Ambasador Serhat Galip istakao je da je ambasada Turske u Crnoj Gori uvijek uz „našu braću ovdje“.

„Direkcija za vjerske poslove Republike Turske pri ambasadi Turske u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori podijeliće pomoć za porodice kojima je ona neophodna. Svakoj od ovih porodica uručićemo mali ramazanski poklon u vrijednosti od 41 euro. Sa ovim kuponima, naša braća će moći da kupe najosnovnije namjernice. Mi u Turskoj kada vidimo nešto lijepo, u znak pohvale kažemo 41 put masallah. Mjesec ramazan je mjesec Kurana, zbog toga je potrebno što više družiti se sa Kuranom. Važno je čitati ga, razumjeti ga i sprovoditi u svakodnevni život“, kazao je Galip.
Podgorica, Crna Gora - 3. jun 2017: U zgradi Mešihata IZCG u Podgorici, reis Rifat ef.Fejzić i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip podijelili su prve primjerke Kur'ana na bosanskom, a uručili su i prve vaučere za kupovinu namjernica u marketima za osobe kojima je to najpotrebnije.  ( Adel Ömeragiç - Anadolu Agency ) Podgorica, Crna Gora - 3. jun 2017:  U zgradi Mešihata IZCG u Podgorici, reis Rifat ef.Fejzić i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip (L) podijelili su prve primjerke Kur'ana na bosanskom, a uručili su i prve vaučere za kupovinu namjernica u marketima za osobe kojima je to najpotrebnije.  ( Adel Ömeragiç - Anadolu Agency ) Podgorica, Crna Gora - 3. jun 2017:  U zgradi Mešihata IZCG u Podgorici, reis Rifat ef.Fejzić i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip podijelili su prve primjerke Kur'ana na bosanskom, a uručili su i prve vaučere za kupovinu namjernica u marketima za osobe kojima je to najpotrebnije.  ( Adel Ömeragiç - Anadolu Agency ) Podgorica, Crna Gora - 3. jun 2017:  U zgradi Mešihata IZCG u Podgorici, reis Rifat ef.Fejzić i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip (L) podijelili su prve primjerke Kur'ana na bosanskom, a uručili su i prve vaučere za kupovinu namjernica u marketima za osobe kojima je to najpotrebnije.  ( Adel Ömeragiç - Anadolu Agency ) Podgorica, Crna Gora - 3. jun 2017:  U zgradi Mešihata IZCG u Podgorici, reis Rifat ef.Fejzić (L) i ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Serhat Galip podijelili su prve primjerke Kur'ana na bosanskom, a uručili su i prve vaučere za kupovinu namjernica u marketima za osobe kojima je to najpotrebnije.  ( Adel Ömeragiç - Anadolu Agency )

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.