OTVORENA KONFERENCIJA FORMALNO I NEFORMALNO ISLAMSKO OBRAZOVANJE NA ALBANSKOM JEZIKU – NË MEDRESE HAPET KONFERENCA EDUKIMI FORMAL DHE JOFORMAL ISLAM NË GJUHËN SHQIPE

Danas je u prostorijama medrese svečano otvorena  konferencija “Formalno i neformalno islamsko obrazovanje na albanskom jeziku”. 

Konferenciju su otvorili Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić,  prof. dr. Ahmed Alibašić, direktor Centra za napredne studije,  dr. Ardian Muhaj direktor Albanskog Instituta za islamsku misao i civilizaciju i prof. dr. Ramiz Zekaj direktor Instituta za obrazovanje, kulturno nasljeđe i turizam u Tirani.

U  konferenciji će uzeti učešće između ostalih dekani Fakulteta Islamskih nauka iz Prištine i Skoplja, skadarski muftija, direktor Medrese u Skadru, imami, fakultetski  profesori i profesori u medresama.

Organizator konferencije je Međunarodni Institut za islamsku misao,  Albanski institut za islamsku misao i civilizaciju, u saradnji sa NVO CNS iz Sarajeva, NVO Horizonti i Medresom Mehmed Fatih.

—————————————————

Sot në ambientet e medresesë zyrtarisht u hap konferenca “ EDUKIMI FORMAL DHE  JOFORMAL ISLAM NË  GJUHËN SHQIPE”.

Hapjen e bëri Reisi i Bashkësisë Islame të Malit të Zi, Rifat  Fejzic, prof. dr. Ahmed Alibasic,  Drejtor i Qendrës për studime të Avancuara, dr. Ardian Muhaj Drejtori i Institutit Shqiptar  të Mendimit dhe të Qytetërimit Islam dhe dr. Ramiz Zekaj Drejtori i Institutit të Edukimit, Trashëgimisë dhe Turizmit në Tiranë. 

 Në mes të tjerëve në konferencë do të marrin pjesë dekanët e Fakultetit të Shkencave Islame nga Prishtina dhe Shkupi, muftija i Shkodrës, Imamët, profesorēt e fakulteteve dhe profesorët e medreseve. 

Organizator i konferencës është Instituti Ndërkombëtar I Mendimit Islam, Instituti Shqiptar I Mendimit dhe i Qytetërimit Islam, në bashkëpunim me OJQ CNS nga Sarajeva OJQ Horizonti dhe Medreseja Mehmed Fatih.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.