Klub prijatelja Medrese

Klub prijatelja Medrese

Medresa u Podgorici
Medresa u Podgorici

Na inicijativu grupe pripadnika Islamske zajednice, početkom ove godine osnovano je udruženje „Klub prijatelja medrese“, koje ima za cilj da promoviše vrijednosti medrese, prve islamske škole u Crnoj Gori. Nakon stotinu godina čekanja, muslimani u Crnoj Gori dobili su odgojno-obrazovnu instituciju u kojoj će se njihova djeca učiti naučnim i moralnim vrijednostima.

Koliko je medresa nedostajala našim muslimanima najbolje nam pokazuje ogromno interesovanje djece za upis u ovu školu. Za samo dvije godine u medresu je upisano 95 učenika. Medresa je vakuf svih muslimana, a ujedno i veliki emanet kojeg su dužni svi ljubomorno i brižljivo čuvati.

Učlanjenjem u „Klub prijatelja medrese“ postajete direktno vezani za ovu instituciju, pomažete njeno opstojanje i činite trajnu sadaku koja će teći i nakon smrti onoga koji je učini. Na taj način proširit ćemo mrežu ljudi koji će se interesovati za medresu i pratiti dešavanja u njoj.

Clanovi kluba biće obavještavani o radu medrese, rezultatima, ali i eventualnim problemima. Na taj način želimo da uključimo muslimane u Crnoj Gori i dijaspori da aktivno sudjeluju u radu medrese i podignemo kod svih svijest o značaju ove obrazovne ustanove.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim našim dosadašnjim i budućim članovima na njihovom moralnom i materijalnom angažmanu u promovisanju vrijednosti naše medrese. Neka ih Allah Uzvišeni nagradi najljepšom nagradom na oba svijeta.

Kontakt osoba:

Prof. Rahman ef. Kačar
Tel: +382 69 334 582
E-mail: [email protected]

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.