Da'ija Abdusamed ef. Bušatlić održao predavanja u Bijelom Polju i Pljevljima

P1320417_resizeNa poziv Vjerskoprosvjetne službe, predavač i poznati da'ija Abdusamed Nasuf Bušatlić iz Sarajeva, gostovao je u Bijelom Polju.  Gost- predavač je najprije u petak, 05. decembra 2014.god., održao džumansku hutbu u džematu Rasovo. Ovom prilikom, prof. Bušatlić je kroz upečatljive primjere na uvjerljiv način prenio ideju vodilju hutbe da u islamu nema mjesta pesimizmu, te da muslimani ne smiju biti pesimisti ni onda kada su u teškoj situaciji.

DSC_0011Gostovanje u Rasovu bilo je prilika da musafir obiđe obdanište Sibjan i novootvoreno odjeljenje Darul-Kur'ana u Islamskom centru Rasovo. U posjeti Bijelom Polju musafira su dočekali predsjednik Odbora Adis Kučević, glavni imam Enis ef. Burdžović i imam rasovske džamije Admir ef. Zekić.DSC_0030

Nakon toga, iste večeri nakon jacije namaza prof. Bušatlić je održao predavanje u Gradskoj džamiji u Bijelom Polju. U prepunoj džamiji, nadahnutim izlaganjem o islamu kao vjeri bez alternative, koja generiše sreću i uspjeh vjernika na oba svijeta, prof. Bušatlić je ispunio i nadmašio očekivanja okupljenog džemata.

P1320397_resizeDan kasnije, u subotu 06.12.2014.godine, nakon jacije namaza musafir  je u društvu rukovodioca Vjerskoprosvjetne službe i prof. Admira ef. Zekića posjetio Pljevlja, gdje je u Husein-pašinoj džamiji održao predavanje. U uvodnom izlaganju, predstavljajući prof. Bušatlića, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe se musafiru zahvalio na izdvojenom vremenu i odzivu na poziv Islamske zajednice u Crnoj Gori. Prof. Bušatlić se na početku zahvalio na pozivu, ističući vrijednost da pored nekolicine starijih džematlija i džematlijki, u džamijama uglavnom vidi mlada lica. To je ohrabrujuće, i potvrda truda naših starijih da sačvaju ovu vjeru, otuda i današnje ovako brojno prisustvo omladine.

P1320425 _resize

Nakon predavanja, Vjerskoprosvjetna služba je svim prisutnim džematlijama poklonila  udžbenik “Osnovno vjersko znanje”. DSC_0032IMG_20141206_191527

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.