Bajramske čestitke vjernicima i rukovodstvu Islamske zajednice

Islamska zajednica u Crnoj Gori
n/r Reisu Rifatu ef. Fejziću

Bajramska čestitka Reisu i svim pripadnicima Islama u CG i diljem dunjaluka

Pred nama je dan sjećanja na žrtvu koju je Ibrahim a.s. bio spreman prinijeti kako bi potvrdio vjeru i predanost Bogu jedinom. Muslimani danas obavljaju najvažniji obred hadž i borave na Arefatu. U ovim odabranim trenucima prisjetit ćemo se da hadž doslovno znači kretanje ka Allahu, u tom našem kretanju kurban nas približava našem Stvoritelju i Njegovoj milosti.
U hadžiluku i kurbanu razaznajemo i čovjekovu suštinu: putnik koji se, hrabro i odlučno priprema za posljednje putovanje.
Poželimo jedni drugima ono što želimo sebi, jer je to jedno od najdražih djela Allahu.
Budimo spremni, da oprostimo, pomognemo,razumijemo, darujemo i zavolimo, da bi učvrstili povjerenje koje je potrebno za čvrstu i zdravu zajednicu.
Neka ovaj Kurban Bajram učvrsti slogu, jedinstvo i ljubav u našim džematima i donese sreću, radost i blagostanje u našim domovima.
BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN
Pretsjednik ,
Mirsad Džudžević s.r


Screenshot_20170901-141545

 


20170901_141918


Čestitka Liberalne partije, Kurban Bajram

U ime Liberalne partije i svoje lično ime, građanima i građankama Crne Gore islamske vjeroispovijesti kao i predstavnicima Islamske zajednice Crne Gore čestitam Kurban Bajram sa željom da ga srećno i radosno provedu sa najbližima, uz poruku: Bajram šerif mubarek olsun.

Neka predstojeći blagdani budu prilika svima da, uz iskrenu želju, radost podijelimo sa svim ljudim dobre volje, gajeći najveće bogatstvo Crne Gore, multikulturalizam i dokazujući da je naša snaga oličena u našem jedinstvu kroz sve različitosti koje baštinimo.

Andrija Popović,

Predsjednik Liberalne partije


Poštovani g. Fejziću,

Vama, Vašoj porodici i Vašim vjernicima, Građanska alijansa želi sretan Kurbam Bajram, da ga provedete u zdravlju, miru, sreći, radosti i zadovoljstvu, sa svojom rodbinom, prijateljima i komšijama.

S poštovanjem,

Jelena Ristović

Office Manager / Menadžer kancelarije

 

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.