U Rožajama održan prvi džematski turnir u malom fudbalu

Pobjednička ekipa međudžematskog turnira

Pobjednička ekipa međudžematskog turnira

Rožaje – Dana, 7.7. i 8.7. 2012. godine u velikoj dvorani sportskog centra Rožaje, održan je prvi medjudžematski turnir u malom fudbalu. Turnir je bio zamišljen kao omladinsko druženje, sportsko-edukativnog karaktera, na kojem je učešće uzelo deset ekipa sa teritorije rožajske opštine. Okosnica učesnika je bila iz redova omladine koja je vjerski nastrojena. Tako da u duhu učesnika nije zabilježen niti evidentiran nikakav incident, ekces, čak ni izliv tenzija što nas čini jako ponosnim i daje nam motivaciju da i u buduće nastavimo sa ovom lijepom praksom.

Turnir su osmislili i svu odgovornost i organizaciju na sebe preuzeli mladi imami, zapošljeni u Islamskoj zajednici, na čelu sa Rejhan ef. Hotom i Ramiz ef. Luboderom, uz nesebičnu podršku i razumijevanje svih ostalih. U susret njima izašli su mnogi i nesebično pomogli kojima se ovom prilikom zdušno zahvaljujemo, a posebno direktoru sportskog centra Rožaja, gospodinu Rešidu Pepiću, kao i našem mladom i perspektivnom sudiji Feridu Kujeviću. Pobjednički pehar je donirao džemat Bandžovo brdo a knjige koje su umjesto nagrada dijeljene je obezbijedio Omer ef. Kajošaj. Molimo Allaha da sviju nagradi shodno doprinosu ovom hajrli projektu.

Prvi džematski turnir u malom fudbalu u Rožajama

Prvi džematski turnir u malom fudbalu u Rožajama

Ovakav turnir je novina u našem gradu, a nadamo se da će prerasti u tradicionalni susret džemata i zajedničko druženje kroz sport, edukaciju i ostale aktivnosti. Pobjednik prvog džematskog turnira u malom fudbalu je ekipa iz džemata Seošnica koji su u finalnoj utakmici pobijedili džemat Bandžovog brda. Vidjeno je mnogo lijepog fudbala, atraktivnih pogodaka, ali prije svega bilo je druženja, upoznavanja, rekreacije i sporta. Nadamo se da ćemo uz Božiju pomoć nastaviti sa ovakvom tradicijom i podučeni određenim iskustvima iz ovih susreta ubuduće se sa organizacijom i vođenjem turnira bolje snaći i sve to dići na još ljepši i veći nivo.

Džihan Hot

Tags:

1 Comment
  1. Reply ALMEDIN GILLENCE 4EVER 12. Jula 2012. at 09:57

    ovo je jedna medju ljepsim manifestcijam sto se tice sporta u ROZAJAMA SVAKO DOBRO ORGANIZATORU koji je dosao do ove ideje i nadam se da ce ovo u buduce postati tradicija selam svima koji me poznaju 🙂 almedinn

Leave a reply