Tradicionalni iftar u Rasovu

Tradicionalni iftar u Rasovu

Tradicionalni iftar u Rasovu

Bijelo Polje – Odbor Islamske zajednice Bijelo Polje, džemat Rasovo organizovao je juče tradicionalni Ramazanski iftar. Iftar je upriličen u islamskom centru u Rasovu gdje je prisustvovalo oko 100 džematlija.

Prisutne je pozdravio i izrazio dobrodošlicu svima prisutnima imam džamije u Rasovu Admir ef. Zekić. Tom prilikom je ujedno i čestitao džamijskom odboru i dosadašnjim imamima punu deceniju postojanja i uspješnog rada ovog džemata.

Dr. Hajrudin ef. Balić

Dr. Hajrudin ef. Balić

Među imamima koji su dali veliki doprinos na uspješnom radu ovog džemata u prošloj deceniji su: Irfan ef. Hasanović, Senad ef. Halitović a poseban doprinos ovom džematu je dao u njegovom sazrijevanju Amef ef. Šukurica.

Treba naglasiti da je u proteklih 10 godina ovaj džemat izgradio prelijepu džamiju sa jednom od najvećih munara u Crnog Gori, kao i da je komplesku džamije izgrađen i islamski – kulturni centar, u čijem se sastavu nalazi gasulhana kao i ostale prostorije za vjerska i kulturna dešavanja.

Zahvaljujući pojedincima kao i cijelom džematu i dijaspori na finansijskoj pomoći finalni radovi na islamskom centru su privedeni kraju i svečano otvaranje ovog centra se očekuje u naradnim mjesecima.

Iftar u islamskom centru u Rasovu

Iftar u islamskom centru u Rasovu

Među prisutnima su bili i musafiri iz Novog Pazara, dr. Hajrudin ef. Balić i prof. Nedžad ef. Hasanović, koji su se ovom prilikom obratili ovom skupu i čestitali na uspješnom dosadašnjem radu, ističući da je ovaj džemat postao prepoznatljiv po aktivnostima i jedinstvu kako u Crnoj Gori i Sandžaku tako i šire.

Na kraju je Nedžad efendija Hasanović proučio dovu za hajir i berićet.

Tags:

 1. irfan hasanovic 16. Avgusta 2011. at 21:14

  selamim dzigija i mersa i ostalih 98 iftardzija odnosno postaca 🙂

  Allah da vas pomogne kao sto je pomogao muslimane na Bedru! amin

 2. nusret 16. Avgusta 2011. at 22:54

  Elhamdulila …

 3. maida 26. Aprila 2012. at 22:25

  jao kako je sve lepo