Enis ef. Burdžović održao predavanje u Starodoganjskoj džamiji u okviru ciklusa predavanja “Promijeni sebe promijenićeš druge”

Prof. Enis ef. Burdžović u Starodoganjskoj džamiji u Podgorici

Prof. Enis ef. Burdžović u Starodoganjskoj džamiji u Podgorici

Podgorica – U ponedeljak, 28. marta 2011. godine, poslije akšama namaza u Starodoganjskoj džamiji, u sklopu projekta “Promijeni sebe promijenićeš druge” na temu „Vjernik je nosilac pozitivnih misli“, predavanje je održao šef Vjerskoprosvjetne službe Mešihata i glavni imam u Bijelom Polju prof. Enis ef. Burdžović.

U prepunoj džamiji uglavnom studenata Enis ef., je istakao da je islam vjera koja zrači pozitivizmom, a da njegovi sljedbenici moraju biti vedra lica. “Svaka misao će nekada postati riječ, svaka riječ će nekada postati djelo, a djela grade naviku, a navike čine karakter čovjeka” istakao je na početku predavanja predavač, a zatim je pozvao prisutne da pozitivnim mislima i riječima promijene sebe i druge.

Po završenom predavanju prisutni su uživali prelijepim ilahijama učenika medrese i stihovima Halila Džubrana, koje je recitovala Aida Škrijelj studentica na Univerzitetu Mediteran. Program je završen dovom koju je proučio Enis ef. Burdžović. Program je vodio Zejno ef. Omeragić.

Tags:

No Comments

    Leave a reply